FOLLOW US: facebook twitter

Συγκλονιστική πρεμιέρα με τη «Δύναμη του σκότους»: Η θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος» καθήλωσε το κοινό με το έργο του Λ. Τολστόι

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Με το συγκλονιστικό έργο του Λέων Τολστόι, «Δύναμη του σκότους» σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου έκανε πρεμιέρα στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο, η θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος» που κλήθηκε να ερμηνεύσει ένα κοινωνικό δράμα με ωμό ρεαλισμό που καθήλωσε το θεατρόφιλο κοινό.

Ένα έργο αριστούργημα, που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για τα μέλη της ομάδας που και φέτος διατήρησαν τον πήχη πολύ ψηλά, παρουσιάζοντας με εξαιρετική δεξιότητα στη σκηνή, το που μπορεί να οδηγηθεί ένας άνθρωπος για την επιβίωση. Τα ζωώδη ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι πρωταγωνιστές σχεδιάζουν και υλοποιούν δυο ανατριχιαστικά εγκλήματα με κυρίαρχο στόχο το χρήμα.

Ένα πολύπλοκο έργο, βαθιά ψυχαναλυτικό με την Παναγιώτα Ιωάννου, στο ρόλο της μάνας- πεθεράς Ματριόνα, να συγκλονίζει με την αρτιότητα της ερμηνείας της αλλά και τον –θεατρικό-  γιος της, με τον ρόλο να αποδίδει μοναδικά ο Βασίλης Τσάκαλης, ο οποίος κλείνει και την παράσταση συντετριμμένος και πνιγμένος στις ενοχές από το έγκλημα που διέπραξε, σκοτώνοντας το νόθο μωρό του. Εξαιρετικές όμως ερμηνείες και από τον Χαράλαμπο Κοντοπανάγο στο ρόλο του πλούσιο γαιοκτήμονα Πιοτρ Ιγναντιτς που δηλητηρίασε η σύζυγος του Ανίσια- Ελευθερία Σταματοπούλου -για να πάρει την περιουσία του και να ζήσει με τον εραστή της… αλλά και των υπολοίπων ερασιτεχνών ηθοποιών που απέδωσαν τα μέγιστα σε μια παράσταση γροθιά στο στομάχι, γεμάτη νοήματα.

Το θερμό χειροκρότημα, επιβράβευση για όλους, όχι μόνο για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που ξετύλιξαν με μαεστρία πάνω στη σκηνή τους ρόλους τους αλλά και για τον σκηνοθέτη Παρασκευά Παπαπετρόπουλο που για μια ακόμα φορά τόλμησε ένα δύσκολο εγχείρημα και πέτυχε.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και 31 Μαρτίου στη σκηνή του Απόλλωνα, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος

Σκηνικά Κουστούμια :Αργυρώ Πολίτη

Φωτισμός: Αλέκος Αμπελογιάννης

Φωτογραφία: Λάμπρος Τσακριλής

Χορογραφία: Αθηνά Τσαρμποπούλου

Μακιγιάζ : Αμάντα Χάρμπλαη –Βάσια Καρδαρη

Κομμώσεις: YIANNIS HAIR/ Γιάννης Διονυσόπουλος-Γαβριέλα Λαμπροπούλου

Επιμέλεια Προγράμματος: Παναγιώτα Ιωάννου

Δημιουργικό Προγράμματος: Σοφία Τσερεγκούνη

Παίζουν : Παναγιώτα Ιωάννου, Χαράλαμπος Κοντοπανάγος , Βασίλης Αγγελόπουλος, Θανάσης Χαικάλης, Ελευθερία Σταματοπούλου, Νάνσυ Συντέτου, Σοφία Σάλτη, Νίκος Καραμάνης, Γαβριέλα Λαμπροπούλου, Γιώτα Κωστοπούλου και Κωνσταντίνα Καλαντζή, Βασίλης Τσάκαλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος