FOLLOW US: facebook twitter

Η Τέχνη υποκλίνεται σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες…

Ημερομηνία: 28-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Πολιτιστικό διήμερο στο πάρκο Ξυστρή για την στήριξη και επιβράβευση των ΑμεΑ Πύργου

Στον Πύργο ταξιδεύει η Τέχνη στις 3 & 4 Ιουλίου 2021 για “ειδικό” σκοπό, καθώς ποίηση, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός, στον ρόλο μιας ευαίσθητης κοινωνικής αποστολής, “υποκλίνονται”  σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Μια ομάδα λογοτεχνών και καλλιτεχνών ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από μια εκδήλωση ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης. Η τέχνη, ως αντίσταση στην πεζή καθημερινότητα, μας καλεί να συστρατευθούμε για έναν υψηλό σκοπό, για την στήριξη και επιβράβευση των ΑμεΑ.

O Δήμος Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και ο σύλλογος ΑμεΑ “Ήλις” μας προσκαλούν σε ένα διήμερο πολιτιστικό ταξίδι. Στις 3 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “ΤΗΣ ΗΛΕΙΟΠΕΤΡΑΣ”, εκδόσεις “Δρόμων” από τους: Κώστα Καρούσο, πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Λεωνίδα Μαργαρίτη, πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ηλία Παπακωνσταντίνου, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Αγγελική Πετρόγιαννη, διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Πύργου, Νίκη Κατσιάπη, διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου και τη μουσική φωνή του Τάκη Κωνσταντακόπουλου. Το βιβλίο εκδόθηκε σε 1.000 αντίτυπα με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και παραχωρήθηκε από την συγγραφέα στον σύλλογο ΑμεΑ “Ήλις”.Ολα τα έσοδα από τη συμβολική τιμή πώλησης του βιβλίου θα διατεθούν στον σύλλογο ΑμεΑ “Ηλις” της Ηλείας.

Στις 4 Ιουλίου, Κυριακή, επίσης στο πάρκο “Ξυστρή”, πέντε ταλαντούχοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα ποιοτικότατο θεατρικό δρώμενο , μια θεατρική παράσταση στημένη πάνω στο βιβλίο «ΤΗΣ ΗΛΕΙΟΠΕΤΡΑΣ”,  με τίτλο «Η Τέχνη υποκλίνεται» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΡΙΖΟΝ»,   με την ηθοποιό Μέμη Αναστασοπούλου, τη χορογράφο Νάντια Ζαγκλή, τον μουσικό Σταύρο Παργινό που θα μας ταξιδέψει μουσικά με το τσέλο του, τον εικαστικό Κωνσταντίνο Βερούτη, τον τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί και ο Ηλείος παραολυμπιονικης Πολυχρόνης Χρονόπουλος.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικών έργων και δράσεων από τα ειδικά σχολεία ΚΔΑΠ Πύργου και θα βραβευτούν οι μαθητές των ειδικών σχολείων για τις ικανότητές τους..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος