FOLLOW US: facebook twitter

Η ταινία της ημέρας 10/4/2020: «Η αλήθεια»

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Truth - Le prix de la vérité - Details - Frenetic Films AG

Τo πολιτικό δράμα, «Η αλήθεια», συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αυστραλίας 2015, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, στις 23:15.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Βάντερμπιλτ.

Σενάριο: Τζέιμς Βάντερμπιλτ (βασισμένο στο βιβλίο «Truth and Duty: The Press, The President, and The Privilege of Power» της Μέρι Μέιπς).

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Ελίζαμπεθ Μος, Μπρους Γκρίνγουντ, Στέισι Κιτς.

Υπόθεση:

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου Ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική και έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε στην εκπομπή «60 Minutes I», αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 ώς το 1974. Η εκπομπή υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποίησε οικογενειακές γνωριμίες και πολιτική δύναμη για να μη στρατολογηθεί στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά να καταταχθεί στην Εναέρια Εθνοφρουρά του Τέξας. Ωστόσο, ούτε στο Σώμα του Τέξας παρουσιάστηκε ποτέ. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες και έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους και ένιωθαν βέβαιοι ότι η υπόθεση ευσταθούσε. Το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Μέσα σε λίγες μέρες από την αναμετάδοση της εκπομπής όμως, η θητεία του Μπους δεν ήταν πια το επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, ήταν η ίδια η εκπομπή, η Μέιπς και ο Ράδερ που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφά τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία ή ότι είχαν εξαπατηθεί. Η Μέιπς θα έχανε τη δουλειά και τη φήμη της και ο Νταν Ράδερ δεν θα παρουσίαζε ξανά το δελτίο του CBS. Πώς κατέληξε όλη η προσοχή στους δημοσιογράφους αντί για την ιστορία; Γιατί οι γραμματοσειρές και οι σημειώσεις των εγγράφων ξαφνικά ήταν πιο σημαντικές από το ερώτημα εάν ο Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να μην εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία; Έχει αλλάξει άραγε η δημοσιογραφική ακεραιότητα θεμελιωδώς σε όλα τα δελτία Ειδήσεων;

Παρακολουθήστε το trailer


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot