FOLLOW US: facebook twitter

Η συνάντηση με Φλωρίδη κρίνει την αποχή

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:

-Με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα συναντηθούν σήμερα οι δικηγόροι

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί η συνέχιση ή η αναστολή της αποχής των δικηγόρων από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς είναι προγραμματισμένη συνάντηση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, με αντικείμενο το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου.

Τα κύρια ζητήματα της δικηγορικής κοινότητας είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και η γεωγραφική αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, καθώς οι αντιδράσεις –κυρίως από τους δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας– είναι πολλές και ηχηρές.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού της Ολομέλειας για να συναποφασιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο ενόψει της σημερινής συνάντησης.

Υπενθυμίζεται πως η κηρυγμένη αποχή ολοκληρώνεται αύριο 5 Ιανουαρίου και οι μέχρι τώρα πληροφορίες και εκτιμήσεις φανερώνουν συνέχιση της αποχής αλλά ενδεχομένως όχι με καθολικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά των δικηγόρων παραμένει προς εξέταση και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς εξετάζεται το σενάριο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στις 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα με θέμα «Ζητήματα Συνταγματικότητας του Νέου Φορολογικού Νόμου» με ομιλητές τους:

 

– Προκόπιο Παυλόπουλο, τέως Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκό, Επίτιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ

– Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ

– Θεόδωρο Φορτσάκη, Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. Πρύτανη ΕΚΠΑ, πρ. Βουλευτή Επικρατείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot