FOLLOW US: facebook twitter

Η σταγόνα από το αίμα σου μια νότα ζωής: Εκδήλωση στην Αμαλιάδα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημερομηνία: 21-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μια σημαντική εκδήλωση για την αξία και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών διοργανώνει το Τμήμα Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας υπό την αιγίδα του δήμου Ήλιδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου. Στις 6 το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αμαλιάδας, οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν το μήνυμα «η σταγόνα από το αίμα σου μια νότα ζωής»… Χθες οι φορείς που συμμετέχουν παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν για τα λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «… το να δίνουμε αίμα είναι ανθρωπισμός και αλληλεγγύη, είναι πάνω από όλα προσφορά ζωής και πολιτισμού. Μια τελευταία έρευνα δείχνει πως οι εθελοντές αιμοδότες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους ανθρώπους που δεν δίνουν αίμα».

Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης ανέφερε πως «… δεν χρειάζεται να πει κανείς και να υπερτονίσει πόσο σημαντικό είναι το θέμα της αιμοδοσίας, που συνδέεται απευθείας με τη ζωή μας. Η είναι μια υπέρτατη χριστιανική πράξη, αγάπης προς τον πλησίον, μια απευθείας προσφορά στον συνάνθρωπο. Δυστυχώς οι Έλληνες δεν είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα, από άγνοια και φοβία οι περισσότεροι δεν δίνουν αίμα. Θα πρέπει να αλλάξουν άποψη, γιατί όλοι έχουν βρεθεί σε τέτοια ανάγκη. Να διαδώσουν και στα παιδιά τους ότι η αιμοδοσία είναι μια καλή πράξη υγείας. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να δώσουν αίμα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα, πέρα από λίγα λεπτά από το χρόνο τους, ωστόσο θα νιώσουν άμεσα πως προσέφεραν ζωή».

Η επιστημονικά υπεύθυνη Τμήματος Αιμοδοσίας Ν.Μ. Αμαλιάδας, Γιαννούλα Σταυροπούλου τόνισε το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικές εμπειρίες εθελοντών αλλά και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, καθώς επίσης και μουσικοκινητικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τα παιδιά που θα φωτίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος. «Σας καλούμε να τιμήσουμε τον εθελοντή αιμοδότη και να ευαισθητοποιήσουμε τα νέα παιδιά στον εθελοντισμό και ειδικά στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας» είπε.

Η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυτάρρων Αίματος «Δίνω Ζωή» και νοσηλεύτρια Τμήματος Αιμοδοσίας, Αθηνά Μαρκοπούλου, εξήγησε πως «… σε αυτή την εκδήλωση δεν καλούμε τον κόσμο να αιμοδοτήσει, αλλά να έρθει, να ενημερωθεί και να γιορτάσει μαζί μας. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο εθελοντής αιμοδότης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το σύλλογο μας να συμμετέχει σε αυτή τη δράση και αξίζουν συγχαρητήρια στο τμήμα αιμοδοσίας. Η εθελοντική αιμοδοσία μας αφορά όλους και σε αυτή τη δράση γινόμαστε όλοι μια γροθιά για να τιμήσουμε τον εθελοντή αιμοδότη, να ενημερώσουμε τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουμε προκειμένου να επιτευχθεί επάρκεια προσφερόμενου αίματος»

Τέλος αναφερόμενη στο πρόγραμμα της εκδήλωσης η Ξένια Σαφαρή κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει «… γιατί προσπάθειά μας είναι να γίνει μια εκδήλωση όχι κουραστική αλλά να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά. Απευθυνθήκαμε στα σχολεία που ζήτησαν από τους μαθητές να ζωγραφίσουν αυτό που αισθάνονται για την αιμοδοσία με έκθεση που θα γίνει με τα έργα των παιδιών στην είσοδο του φουαγιέ. Το μουσικό σχολείο Βαρθολομιού θα παρουσιάσει τραγούδια που γράφτηκαν για την εκδήλωση, ενώ σχολές χορού της περιοχής θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος