FOLLOW US: facebook twitter

Εμείς λόγια, αυτοί πράξεις!!: Η Σπάρτη κοντεύει να κόψει το νήμα για την διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ και ο Πύργος είναι ακόμα στη γραμμή εκκίνησης!

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:

Να… κόψει το νήμα σε ότι αφορά την διεκδίκηση ΤΕΦΑΑ είναι η Σπάρτη, τη στιγμή που ο Πύργος βρίσκεται ακόμα,  σταθερά εδώ και δύο χρόνια στη θέση της… εκκίνησης και ακούμε μόνο πομπώδη λόγια και δεν βλέπουμε πράξεις!

Το εντελώς δηλαδή αντίθετο από αυτό που συμβαίνει στην Σπάρτη, καθώς εκεί, οι  εκπρόσωποι της σπαρτιατικής και της ευρύτερης λακωνικής κοινωνίας συστρατεύονται και χαράσσουν ήδη μέτωπο και κοινό  πλάνο με φόντο τη διεκδίκηση του νέου τμήματος Φυσικής Αγωγής και μάλιστα το περασμένο Σάββατο η Επιτροπή Κατάθεσης Πρότασης Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη έκανε την 1η Σύσκεψη Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών, της Περιφέρειας, του δήμου και των φορέων της Λακωνίας. Και μάλιστα έχουν τόσο πολύ προχωρήσει την όλη υπόθεση ώστε κατέθεσαν ήδη την Έκθεση Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ από τον καθηγητή του Παν/μίου Πελ/σου, Γ. Κυπραίο, και αποφασίστηκε  η συμπλήρωση του φακέλου με Οικονομική Μελέτη από το 11ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  Το μόνο που απομένει πλέον για να θεωρηθεί ο Φάκελος πλήρης και έτοιμος να κατατεθεί, είναι να προστεθεί σ’ αυτόν από τον Δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Π. Δούκα η αναλυτική λίστα των εγκαταστάσεων που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο ΤΕΦΑΑ προς χρήση. Η παραχώρηση γίνεται σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Σπαρτιατών και του Παν/μίου  Πελοποννήσου και αφορά σε ήδη εγκεκριμένες  αλλά και υπό κατασκευή εγκαταστάσεις.  Επίσης σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, έγινε δεκτή η παραχώρηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Γυθείου, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στο ΤΕΦΑΑ. Υπολογίζεται οτι ο φάκελος θα κατατεθεί σε 10 περίπου μέρες προς την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια ώστε να δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης.

Κι όλα τα παραπάνω τα ανέφερα  για να καταλάβουμε εδώ στην Ηλεία, δεν μιλώ μόνο για τον Πύργο γιατί το ΤΕΦΑΑ έπρεπε να είναι  επί της ουσίας και επί του πρακτέου Πανηλειακό αίτημα τη στιγμή που κοντεύουν να μας αποχαιρετίσουν ακόμα και τα υπάρχοντα τμήμα των πρώην ΤΕΙ και όχι απλώς δεύτερο ή τρίτο στη λίστα των προτεραιοτήτων του κατ’ ευφημισμόν «Πανηλεικού Μετώπου» που έχει και αυτό πλέον αδρανήσει! Το παράδειγμα λοιπόν της Σπάρτης και της διαπαραταξιακής συμμαχίας των δυνάμεων  της Λακωνίας έχει πολλές διδαχές για το πώς λειτουργούν όσες κοινωνίες  επίμονα και μεθοδικά διεκδικούν και δεν ρίχνουν απλώς… σμπάρα στον αέρα.! Οι άνθρωποι έχουν έτοιμοι ακόκα και το πλανο των αθλητικών υποδομών, γιατί έτσι φτιάχνονται οι φάκελοι, όχι με λόγια!

Η «γυμνή» αλήθεια για το ΤΕΦΑΑ

Και θα μου επιτρέψει ο φίλος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος να δανειστώ και να χρησιμοποιήσω την χθεσινή του ανάρτηση στο φβ που με εκφράζει απόλυτα με την οποία θεωρώ ότι τα λέει όλα, για να μην επαναλαμβάνομαι, ο οποίος και έγραψε τα εξής:

«Εμείς και η Σπάρτη. Εμείς και η Λακωνία..                                  

Ίδιο αίτημα (ΤΕΦΑΑ), διαφορετικοί δρόμοι…

Εδώ προχειρότητα, εκεί μεθοδικότητα.

Εδώ αδράνεια, εκεί σχέδιο.

Εδώ βαθυστόχαστες αναλύσεις, εκεί δουλειά.

Εδώ εσωστρέφεια, εκεί εξωστρέφεια.

Εδώ μόνοι μας, εκεί συνέργειες με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Οικονομικό Επιμελητήριο..

Εμείς λόγια, αυτοί πράξεις…

Κι όταν το χάσουμε, θα λέμε ότι μας φταίνε οι άλλοι…                

Αν και μεταξύ μας στην πραγματικότητα η μάχη αυτή δε θα δοθεί ποτέ…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος