FOLLOW US: facebook twitter

Η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 25-10-2024 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αρχικά, έγινε η ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων για τον ορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών για το σχολικό έτος 2024-2025 και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου κ. Άγγελο Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη από την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μποσμή Αικατερίνη, οι μαθητές παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, προβολή αρχειακού υλικού και τραγούδια τέθηκε αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο του ελληνοϊταλικού πολέμου και εν γένει του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Ελλήνων αγωνιστών στα βουνά της Πίνδου και στον βαρυσήμαντο ρόλο των Ελληνίδων στην προάσπιση της λευτεριάς.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του σχολείου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους μαθητές και καθηγητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Το επετειακό υλικό επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Νικολακοπούλου Αιμίλία και κ. Παντή Λαμπρινή. Η προετοιμασία της χορευτικής ομάδας έγινε από τον γυμναστή του σχολείου μας, κ. Γεωργούλια Ιωάννη

#Δελτίο Τύπου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot