FOLLOW US: facebook twitter

Αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά η ενημερωτική εκδήλωση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Ημερομηνία: 24-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “ Η πρόληψη και ο αγώνας με αξιοπρέπεια είναι υποχρέωση όλων”

Με μεγάλη επιτυχία, για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού το Σάββατο (21/10) που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με τη ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού και τη συνδρομή της Ιατρικής Μέριμνας Δυτικής Ελλάδας «Medicare». Η εκδήλωση-θεσμός πλέον, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συγκέντρωσε πλήθος γυναικών που όλες μαζί, έστειλαν και έλαβαν αισιόδοξα μηνύματα για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση αφιερώθηκε από τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, μιας εμβληματικής προσωπικότητας, όπως τόνισε. στον αγώνα της ζωής.

Για την άψογη διοργάνωση όπως και όλες τις εκπλήξεις που περίμεναν τις συμμετέχουσες είχε φροντίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και φέτος η κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

Το πρώτο «ραντεβού» δόθηκε μπροστά στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε όλες τις συμμετέχουσες, λίγο πριν ξεκινήσει ο μαζικός περίπατος με σύνθημα “ HOPE Περπατώ πιο γρήγορα από τη σκιά του” μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Στην κεντρική πλατεία έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ηλείας ΝΔ Διονυσία Αυγεροπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός. Ξεχωριστή παρουσία, αυτή των γυναικών που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, συνοδευόμενες απο την κοινωνική λειτουργό Έφη Σαμαντά και την κοινωνιολόγο Νίκη Βεσκούκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή με τις ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων: Ρομίνας Δ. Αλεβίζου- Γενική Χειρουργός Μαστού-Βιολόγος, Επιμελήτρια Β’ Κλινικής μαστού «Ιασώ», Μαρίας Αγαλιανού-Ακτινοδιαγνώστης με εξειδίκευση στον μαστό και Ανδρέα Σταματόπουλου-Ψυχολόγος.

Η εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

“Κάποιοι άνθρωποι, ακόμη και με το θάνατό τους συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία, θυμίζοντας ότι η πρόληψη και ο αγώνας με αξιοπρέπεια απέναντι στην όποια ασθένεια είναι υποχρέωση όλων. Τιμούμε σήμερα την μνήμη της Φώφης Γεννηματά, αφιερώνουμε την εκδήλωση στη μνήμη της, μιας εμβληματικής προσωπικότητας στον αγώνα της ζωής” τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στις περγαμηνές των ιατρών-ομιλητών της εκδήλωσης και συνεχάρη την κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και τον κ. Γιάννη Πλεμμένο για την διοργάνωση, καταλήγοντας “ Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε, σε όλα τα ζητήματα υγείας να βοηθάμε όσο και όπου μπορούμε. Δεν είναι κανείς μόνος στην πόλη σ’ αυτά τα ζητήματα. Είμαστε κοντά σας με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τους αιρετούς. “Κέντρο” για μας είναι ο άνθρωπος η υγεία, η ευεξία, η οικογένεια, η παιδεία!”.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια στη μεγάλη μαχήτρια Φώφη Γεννηματά και την παρακαταθήκη που άφησε για όλες τις γυναίκες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Ε. Μαρία Μπίλια, η αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης και ο πρόεδρος των καρκινοπαθών ν. Ηλείας Κώστας Σοφός.

Η κ. Αλεβίζου αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της πρόληψης, η κ. Αγαλιανού μίλησε για «Το παρόν και το μέλλον της απεικόνισης στον καρκίνο του μαστού» και ο κ. Σταματόπουλος ανέλυσε τα ψυχικά συμπτώματα και την ψυχική υγεία των ασθενών.

Ξεχωριστή στιγμή, που συγκίνησε όλο το κοινό, ήταν η κατάθεση ψυχής της Κωνσταντίνας Ανδρικοπούλου που μοιράστηκε την εμπειρία της και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κλήρωση των δωρεάν μαστογραφιών, από γιατρούς και ιατρικά κέντρα του Πύργου, τις οποίες είχε εξασφαλίσει για τις συμμετέχουσες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος. Τις μαστογραφίες πρόσφεραν οι ; Μαγνητική Πατρών (Πύργου), Μένιος Χρόνης, Νίκος Κατσαρός, Μαρία Αγαλιανού και Δημήτρης Στασινόπουλος.

Τέλος, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα του Δήμου Πύργου στους ιατρούς, με την κ. Ανδρικοπούλου να το προσφέρει στην κ. Αλεβίζου, την κ. Παπαγιαννάκη στην κ. Αγαλιανού και την διευθύντρια του ΚΔΑΠμεΑ “Ηλίανθος” Ερμίνα Ζανταρίδου στον κ. Σταματόπουλο.

📍Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, του Αθλητικού-Πολιτιστικού Ομίλου «Χοροκίνηση», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλμώνης «Παράδοσης» , του Συλλόγου Νέων Καταραχίου, του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων ν. Ηλείας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμονία, του Κυνηγετικού-Σκοπευτικού Συλλόγου ν. Ηλείας, του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πύργος όλοι μαζί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος