FOLLOW US: facebook twitter

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η 2024-2025

Ημερομηνία: 23-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ΕΣΚΑ-Η ανάρτησε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Στην δεύτερη κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η (Α2), θα πάρουν μέρος από ηλειακής πλευράς η Γ.Ε.Π. Ηρακλής που υποβιβάστηκε από την Α1, ο Αιγέας Γαστούνης που παρέμεινε στην κατηγορία και ο Υπερίων Αμαλιάδας που πήρε την άνοδο από την Β΄ ΕΣΚΑΗ.

Πέρα από τις τρεις ηλειακές ομάδες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής άλλες 11 ομάδες, οι οποίες είναι οι εξής: Κεφαλληνιακός, Σκαγιοπούλειο, Πήγασος, Ναύπακτος, Ακράτα, Νίκη Προαστείου, Προφήτης Ηλίας, Σείριος, Αχαϊκός, Ιτιές και Ε.Α. Παραλίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ένωσης, το αργότερο μέχρι 06-09-2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και την Γενική Προκήρυξη της ΕΣΚΑ-Η.

Έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η 05-10-2024 και λήξη 15–06-2025. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 10-09-2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 στο Ε.Α.Κ. «Δημ. Τόφαλος» στην κεντρική σάλα.

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος

Τα σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές στην Α΄ φάση, σύμφωνα με το

πρόγραμμα που θα καταρτισθεί [σύστημα ΠΟΥΛ ένας προς όλους]. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατά βάση κάθε Τετάρτη, πλην των αγώνων της ομάδας του Κεφαλληνιακού, που θα διεξάγεται Σάββατο & Κυριακή, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην ΕΣΚΑ-Η να ορίσει αγώνες και άλλες ημέρες για την έγκαιρη περαίωση του πρωταθλήματος.

Δύναται οι αγώνες των ομάδων του Ν. Ηλείας να διεξαχθούν και Δευτέρα σε συνδυασμό με την Α1 Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η για λόγους οικονομίας. Δύναται να διεξαχθούν και άλλη ημέρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του πρωταθλήματος.

Μετά την διεξαγωγή της Α΄ φάσης (κανονική περίοδος) οι ομάδες κατατάσσονται   με βάση τα αποτελέσματα τους, όπως προβλέπεται από το  άρθρο 13 της  Γενικής Προκήρυξης ΕΣΚΑ-Η.

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη (1η) θέση της βαθμολογίας στην Κανονική Περίοδο του πρωταθλήματος ανέρχεται στην Α1 κατηγορία ΕΣΚΑ-Η κατευθείαν για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής Περιόδου. Για την συνέχιση του πρωταθλήματος οι ομάδες συναντώνται σύμφωνα με την κατάταξη της Α΄ φάσης Τετάρτη και Κυριακή ή και διαφορετικές ημέρες, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις θα δώσουν 2 αγώνες την εβδομάδα. Σε όλες τις επόμενες φάσεις μεταφέρονται οι νίκες και ήττες της Α΄ φάσης στους μεταξύ τους αγώνες.

Πλέι-οφ Ανόδου

Β΄ Φάση αγώνων

Στην Β΄ φάση – PLAY OFF ΑΝΟΔΟΥ – μετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις: 2ος–3ος–4ος–5ος του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της  Α΄ φάσης (κανονική περίοδος) και αγωνίζονται ως εξής:

2 -5  [Α]

3 -4  [Β]

Από τις συναντήσεις αυτές, νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που μαζί με τους αγώνες της Α΄ φάσης, συγκεντρώνει τρεις (3) νίκες στους μεταξύ τους αγώνες.

Ο πρώτος και ο τρίτος αγώνας αν χρειαστεί, θα γίνει στην έδρα της καλύτερα τερματίσασας ομάδας κατά την κανονική περίοδο.

Οι νικητές των αγώνων  [Α] και [Β] αγωνίζονται μεταξύ τους για την 2η και 3η θέση, όπως  παραπάνω.

Οι χαμένοι των παραπάνω αγώνων κατατάσσονται  για την 4η και 5η θέση, με βάση την βαθμολογική τους θέση από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

(Η καλύτερη βαθμολογία από τις 2 αυτές ομάδες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος καταλαμβάνει την 4η θέση και η επόμενη την 5η. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τηρείται ό,τι προβλέπει ο κανονισμός).

Σε περίπτωση μη καθόδου κάποιου σωματείου στο πρωτάθλημα από την νέα αγωνιστική περίοδο την θέση του θα παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα στην βαθμολογία από αυτές που ανήλθαν από την Β΄ Κατηγορία.

Αν δεν υποβιβαστεί καμιά ομάδα από την Γ΄ Εθνική τότε:

-Ανέρχονται στην  Α1 κατηγορία ο 1ος & 2ος & 3ος (3 ομάδες). Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι τρεις  (3) τελευταίες ομάδες (3 ομάδες).

Αν υποβιβαστεί 1 ομάδα  από την Γ΄ Εθνική τότε:

Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος & 2ος & 3ος (3 ομάδες). Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες (4 ομάδες).

Αν υποβιβαστούν 2  ομάδες από την Γ΄ Εθνική τότε:

Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος & 2ος (2 ομάδες). Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες (4 ομάδες).

Αν υποβιβαστούν 3  ομάδες από την Γ΄ Εθνική τότε:

Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος & 2ος (2 ομάδες). Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι πέντε (5) τελευταίες ομάδες (5 ομάδες).

Αν υποβιβαστούν 4  ομάδες από την Γ΄ Εθνική τότε:

Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος & 2ος (2 ομάδες). Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι πέντε (5) τελευταίες ομάδες (5 ομάδες).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot