FOLLOW US: facebook twitter

Η Πολιτική Προστασία Ηλείας πάει… στα σχολεία

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2024, εκπροσωπώντας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας επισκέφθηκαν το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Πύργου η κ. Χριστίνα Κορίζη και η κ. Βασιλική Τσάμη, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Μέσα προστασίας και διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στην σχολική κοινότητα», για το σύνθετο ρόλο της Πολιτικής Προστασίας σε περιόδους έκτακτων καταστάσεων.

Καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα συντόνισαν ο Σχολικός Νοσηλευτής κ. Θεόδωρος Βασιλικόπουλος και οι Εκπαιδευτικοί, κ. Ελένη Πανταζοπούλου και η κ.Ελένη Τσίνταλη.

Οι μαθητές/τριές  ενημερώθηκαν για τον ρόλο που έχει στην Ελλάδα η Πολιτική Προστασία ως ένας σημαντικός φορέας με προτεραιότητες αφενός την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προστασία της ζωής , της υγείας και της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος από κάθε είδους φυσική καταστροφή, τεχνολογικά ατυχήματα κ.λπ.  και αφετέρου τη μείωση του κινδύνου και την αντιμετώπιση, αποκατάσταση και ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους.

Με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία. Μέσα από μια διαδραστική συζήτηση ενημερώθηκαν για τα είδη των φυσικών καταστροφών (σεισμός, δασικές πυρκαγιές, καταιγίδες, πλημμύρα, καύσωνας), για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατευτούν από τις φυσικές καταστροφές εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος καθώς και για τη χρήση και τη σημαντικότητα του ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Δρακοπούλου και οι υπεύθυνοι του Προγράμματος, ευχαρίστησαν τις εκπροσώπους του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας και απέσπασαν τη δέσμευσή τους για μελλοντική συνεργασία του φορέα με το σχολείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος