FOLLOW US: facebook twitter

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί 1.000 μοριακά τεστ στη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:

«Ενώνοντας δυνάμεις συνεχίζουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών, γιατί η γνώση και ο έλεγχος της πανδημίας, συνιστούν προστασία για την κοινωνία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης,μετάτην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης τηςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ), για τη διενέργεια μοριακών διαγνωστικών τέστγια τον κορωνοϊό.

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσότων 50.000 ευρώ την προμήθεια τουλάχιστον 1000 μοριακών τέστ και αναθέτει στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ) την υλοποίηση όλου του έργου. Τα τεστ θα διενεργηθούν σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες και κλειστές δομές, όπου κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο με βάση τις απόψεις των ειδικών.

Στόχος του έργου είναιη αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς από την προσέλευση μεγάλου αριθμού περιστατικών,η προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στη χώρα καιη προστασία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Την προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος