FOLLOW US: facebook twitter

Η Πέννυ Μπαλτατζή ανυπομονεί να βρεθεί στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Ημερομηνία: 17-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

– Τι θα δούμε το βράδυ του Σαββάτου

Από μικρή της άρεσε να μεταμφιέζεται είτε ήταν Καρναβάλι είτε όχι και το κάνει ακόμα και σήμερα! Αν και κατάγεται από την Ξάνθη, δεν έχει βρεθεί ποτέ στο εκεί Καρναβάλι. Αντίθεται, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παραβρεθεί και συμμετάσχει στο Πατρινό Καρναβάλι! Φέτος, η Πέννυ Μπαλτατζή θα βρεθεί στην σκηνή της πλατείας Γεωργίου για να ντύσει μελωδικά την τελετή έναρξης του θεσμού και μιλά στο pelop.gr.

Η Πέννυ Μπαλτατζή αγαπά να μεταμφιέζεται, εντός και εκτός του Καρναβαλιού. Αν και κατάγεται από την Ξάνθη, δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα Καρναβάλι εκεί. Αντιθέτως, έχει βρεθεί και έχει συμμετάσχει πολλές φορές στο Πατρινό Καρναβάλι από το 2015 που γνώρισε τον σύζυγό της, Χρήστο Τζούτη. Και φέτος, το «εξωτικό χαρμάνι» της ελληνικής μουσικής θα δώσει ρυθμό και παλμό στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου.

Όταν την ρωτήσαμε πώς αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση, η αγαπημένη ερμηνεύτρια επεσήμανε πως δεν το σκέφτηκε καν όταν της ζητήθηκε σημειώνοντας πως για την ίδια «είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν το έχω ξανακάνει, είναι ένας τεράστιος θεσμός για την Πάτρα και για εμένα είναι πολύ μεγάλη τιμή να συμμετάσχω στην τελετή έναρξης!».

Μιλώντας, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της, ούτε όμως και την αγωνία της. Αγωνία για τι άραγε; «Έχω αγωνία να τα πάω καλά, να τους ξεσηκώσουμε, να χορέψουμε, να χαρούνε, να το ζήσουμε όλοι μαζί!» Όπως άλλωστε σημείωσε μιλώντας στο pelop.gr: «Ανυπομονώ και έχω και αγωνία!».

Από την Ξάνθη στην Πάτρα

Το πολύχρωμο κορίτσι του ελληνικού πενταγράμμου, κατάγεται από την Ξάνθη, η οποία έχει επίσης ένα από τα πιο γνωστά καρναβάλια της Ελλάδας. Όμως, η ίδια δεν έχει βρεθεί ποτέ εκεί! «Ενώ είμαι από την Ξάνθη, δεν έχω βρεθεί ποτέ εκεί, όμως στην Πάτρα έχω παρευρεθεί πολλές φορές» λέει χαρακτηριστικά και όταν την ρωτάμε τι είναι για αυτή το Πατρινό Καρναβάλι τονίζει: «Το Πατρινό Καρναβάλι έχει μεγάλη ιστορία και ο κάθε ένας το βλέπει διαφορετικά. Σίγουρα έχει το ξεφάντωμα, την ανεμελιά, τη χαρά. Εμένα, μου αρέσει πάρα πολύ το κομμάτι της δημιουργίας και θαυμάζω πάρα πολύ όλες αυτές τις ομάδες που φτιάχνουν τις στολές τους, κάποιες από τις οποίες είναι τόσο ευφάνταστες και δημιουργικές… Εγώ αυτό το κομμάτι από το Πατρινό Καρναβάλι κρατάω. Και αυτό γιατί μου αρέσουν όλα όσα φτιάχνονται με τα χέρια και τη φαντασία μας. Είναι κάτι που το θαυμάζω πολύ και αυτό είναι που θέλω να κρατήσω».

Στην Πέννυ Μπαλτατζή αρέσει να μεταμφιέζεται. Ήταν κάτι που όπως μας λέει το έκανε από παιδί, είτε κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού είτε όχι και είναι κάτι που συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα. Και φυσικά δεν γινόταν να μην την ρωτήσουμε να μας αναφέρει μία καρναβαλική στιγμή που έχει ζήσει στην Πάτρα. «Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα, το 2015, όταν είχα γνωρίσει και τον άνδρα μου και δεν θα τη ξεχάσω!» λέει αναπολώντας και συνεχίζει: «Ήταν το πρώτο Πατρινό Καρναβάλι που βίωσα από κοντά. Ήταν η πόλη τόσο γιορτινή και όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι…». Και τι ήταν αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση; «Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι το επόμενο πρωί δεν έβλεπες ούτε ένα σκουπίδι σε όλη την πόλη! Πρέπει να πούμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Διεύθυνσης Καθαριότητας που μαζεύουν όλα μας τα σκουπίδια και υπάρχει τόσος σεβασμός στην πόλη».

Και όσον αφορά το τι θα ακούσουμε το βράδυ του Σαββάτου, η Πέννυ Μπαλτατζή μας υπόσχεται δύο ώρες ξεφαντώματος και χορού! «Θα ακούσετε όλες τις επιτυχίες που ακούμε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού! Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ήθελα να το κάνω σωστά, οπότε έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει μέσα όλα τα τραγούδια που χορεύονται στο Καρναβάλι! Από γνωστά latin, balkan κομμάτια που παίζουμε, ska μουσική και πολλά άλλα! Ανυπομονώ! Καθόμουν και έφτιαχνα το πρόγραμμα και έλεγα “θα βάλω όλα τα τραγούδια που χορεύουμε στο Καρναβάλι!”».

Τι θα δούμε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου

Φέτος η τελετή έναρξης θα είναι λίγο διαφορετική. Ξεκινώντας από το πρωί θα έχουμε την τελετή παράδοσης του Καρναβαλιού Λαβάρου στο Δημαρχείο από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Ήρα Κουρή προς τον Δήμαρχο. Φέτος, την πομπή παράδοσης του λαβάρου θα εμπλουτίσουν μουσικό συγκρότημα κρουστών και θεάτρου δρόμου με ακροβάτες με ένα δρώμενο που θα παρουσιαστεί στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, τους Πατρινούς θα περιμένει ένα μεγάλο πάρτι από DJs της πόλης. Τις μουσικές θα ντύσουν ειδικά εφέ σε μεγάλες οθόνες στο stage, ενώ παράλληλα πολυπληθής θίασος θεατρικού δρωμένου, περιδιαβαίνοντας τους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου θα προκαλεί τους συμπολίτες και επισκέπτες της Πάτρας να παρακολουθήσουν την Κήρυξη της Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στην πλατεία Γεωργίου. Η ίδια ομάδα θα επικοινωνήσει το χαρμόσυνο μήνυμα του Καρναβαλιού από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου για να δώσει την σκυτάλη στην αγαπημένη Πέννυ Μπαλτατζή που υπόσχεται να μας… έχει στον αέρα για δύο ώρες!

Πηγή: pelop.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος