FOLLOW US: facebook twitter

Η Ομάδα Τέχνης «ΠΑΡΟΔΟΣ» στο Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου

Ημερομηνία: 01-12-2023 | Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους γιορτάζει φέτος τα 26 χρόνια του με πλούσιο πρόγραμμα και μαζί του γιορτάζουν και οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων της Ηλείας. 26 χρόνια πιστή στο ραντεβού της με το Φεστιβάλ είναι και η Θεατρική Ομάδα «Πάροδος» από την Αθήνα, μια ομάδα ταλαντούχων εμψυχωτών/τριών, εκπαιδευτικών, μουσικών, ηθοποιών, μαζί με τον εμπνευστή και δημιουργό της, τον Ηλία Πίτσικα.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα, η «Πάροδος» επισκέφθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου κι οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν και να εκφραστούν μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τον ρυθμό, την κίνηση, τον χορό, το τραγούδι κι έχοντας ως βάση τις χάρτινες ανακυκλώσιμες κούτες έπαιξαν και σχεδίασαν το σήμα του 26ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Όλοι και όλες, παιδιά αλλά και μέλη του προσωπικού του σχολείου, Λιλή Μητροπούλου, Βάσω Δημοπούλου, Αναστασία Σιαχάμη, Σωτήρης Παναγόπουλος, Λένα Μπαχού, Μαριάννα Δημητροπούλου, ανταποκρίθηκαν με χαρά κι ενθουσιασμό.

Η Διευθύντρια του σχολείου, Ευγενία Παπανικολάου, τόνισε τη μεγάλη προσφορά της Ομάδας Τέχνης «Πάροδος», που βασικό στόχο έχει την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης και της συμβολικής σκέψης των παιδιών και ανέφερε τις πολλαπλές καλλιτεχνικές δράσεις που παρουσιάζει η Ομάδα στα σχολεία όλης της Ελλάδας και της ομογένειας.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, ενώ η θεατρική ομάδα «Πάροδος», μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος