FOLLOW US: facebook twitter

H ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στον Αραχωβίτη με όλα τα αιτήματα διεκδικήσεων ανά χείρας

Ημερομηνία: 19-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Όλα τα αιτήματα διεκδικήσεων αλλά και συνολικά τα  θέματα της Ομάδας Παραγωγών συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, καθώς τη Δευτέρα 20 Μαΐου το προεδρείο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας έχει ορίσει συνάντηση  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομάδας Παραγωγών είναι η μείωση του πλαφόν στις παραγόμενες ποσότητες ανά στρέμμα, με σκοπό να λάβουν και οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας και σταφίδας της Ηλείας, τις στρεμματικές τους ενισχύσεις, μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους κι έμειναν όλα μετέωρα.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος εστίασε τόσο στις επανειλημμένες οχλήσεις και υπενθυμίσεις του προς τον υπουργό για το θέμα, αλλά και σε όλα τα προϊόντα και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε  η μείωση του πλαφόν, με το Υπουργείο να παραγκωνίζει  μόνο την Ηλεία.

Από την «ατζέντα» της συνάντησης επίσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζητήματα περί ζημιών, της αλλαγής του κλίματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις καλλιέργειες της Ηλείας, που έχουν σαν απώτερο στόχο την αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αλλά και τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό, προκειμένου οι εκτιμήσεις να είναι άμεσες.

Στη συνάντηση εκτός από τα μέλη της Ο,Π Αμαλιάδας, έλαβαν μέρος ελαιοπαραγωγοί του νομού όπου αποφάσισαν για τα πάγια που θα πάρει η Ομάδα για το δεύτερο έτος αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια και τα προϊόντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος