FOLLOW US: facebook twitter

Η ομάδα καταξιωμένων Chef «Team Minoan – Crete» εκπροσωπεί την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες μαγειρικής

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:

Την ομάδα «Team Minoan – Crete», απαρτίζουν καταξιωμένοι σεφ από όλη την Κρήτη, με επικεφαλής, τον Executive Chef κο Γεώργιο Δαμιανάκη και οι Executive Chefs κος Αντώνης Κόκλας,  κος, Αιμίλιος Ασλάνης, κος Γιώργος Παπουτσιδάκης,  κος, Γιώργος Κουκλάκης, κος, Μάνος Αλεξάκης,  κος Βασίλης Γουλιδάκης και ο Pastry&Chocolate Designer κος Μανόλης Χατζηδάκης.

Chefs που δεν επαναπαύονται ποτέ και βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών, ευελπιστώντας να εκπροσωπήσουν επάξια το νησί μας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Γερμανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ομάδα, «Κρητική Γαστρονομία», του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον Διεθνή Διαγωνισμό, των Ολυμπιακών αγώνων μαγειρικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, στα πλαίσια της Διεθνούς έκθεσης, «IKA/Culinary Olympics» και θα λάβει μέρος από τις 2 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα από την Κρήτη συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η ομάδα θα συμμετέχει στην κατηγορία παραδοσιακής μαγειρικής. Το μενού της θα βασιστεί στην Μινωική κουζίνα, σε μία πιο σύγχρονη  προσέγγιση, με εδέσματα και σκεύη του Μινωικού πολιτισμού που άνθισε στην Κρήτη από το 3000 π.Χ. έως το 1500 π.Χ. και θα φτάνει έως το σήμερα.

Στο πλευρό της ομάδας βρίσκονται:

Ο πολυβραβευμένος κρητικός chef o κος, Λευτέρης Σουλτάτος, ένας chef με πολυετή εμπειρία και σπουδαίες διακρίσεις, πρεσβευτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της ελληνικής γαστρονομίας Greek taste beyond borders και ο καταξιωμένος chef και πρόεδρος της λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης κος, Τάσος Παπαδάκης.

Η γραμματέας της ομάδας και πολυβραβευμένη καλλιτέχνης στο ντεκουπάζ κα. Βίκυ Μπαριάμη

Σκοπός τους να προβάλλουν την Κρητική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας σε μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot