FOLLOW US: facebook twitter

Η Ο.Π. Αμαλιάδας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς μέλη της σε συνάντηση την Παρασκευή στο Ε.Κ.Α

Ημερομηνία: 23-10-2024 | Συντάκτης:

Ενημέρωση και αιτήσεις για την διανομή γεωργικών εφοδίων για το λιομάζωμα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Η διανομή πολύτιμων εφοδίων και γεωργικών εργαλείων, απαραίτητων για το φετινό λιομάζωμα  και την συλλογή της σοδειάς του ελαιολάδου,  αναμένεται να ξεκινήσει και φέτος τις αμέσως προσεχείς ημέρες, από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας  στους ελαιοπαραγωγούς.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, καλεί τους ελαιοπαραγωγούς – μέλη της ομάδας τους, να προσέλθουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό κέντρο Αμαλιάδας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το ποια εφόδια έχει ο καθένας ανάγκη ανάλογα βεβαίως με την διαθεσιμότητα.

Η διανομή του εξοπλισμού των ελαιοπαραγωγών που σημειωτέον είναι δωρεάν, αφορά γεωργικά εργαλεία,  κονταροπρίονα,  ελαιοραβδιστικά, ελαιόπανα, δεξαμενές για το λάδι κλπ , γίνεται για 7η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της Ε.Ε  του ελαιοκομικού φορέα που έχει εγκριθεί για την Ομάδα Παραγωγών της Αμαλιάδας. Μοναδική υποχρέωση των ελαιοπαραγωγών που τα παραλαμβάνουν και συμμετέχουν σε αυτήν την δράση, είναι να παραδώσουν μετά το λιομάζωμα το ελαιόλαδο τους στην Ο.Π. και αυτή θα το διαθέσει σε συνεργαζόμενα ελαιοτριβεία για την πώλησή του.

 Όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, η Ομάδα έχει περίπου 600  ελαιοπαραγωγούς – μέλη και τα υλικά θα διανεμηθούν με δίκαιο τρόπο. «Αυτή είναι η 7η χρονιά που υλοποιούμε την συγκεκριμένη δράση θέλοντας να στηρίξουμε τους ελαιοπαραγωγους της περιοχής μας, αφού ο εξοπλισμός που τους διανέμεται δωρεάν εδώ και  εφτά χρόνια, είναι πολύ σημαντικός για να μπορέσουν να μαζέψουν τις ελιές τους και σίγουρα μια οικονομική ανάσα για τους ίδιους. Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να είναι κοντά στην Ομάδα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε ενωμένοι να παίζουμε και ρόλο στην τιμή του ελαιολάδου. Φέτος ακόμα δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει η χρονιά, το σίγουρο είναι ότι λόγω της μεγάλης ανομβρίας τα ξερικά λιοστάσια θα έχουν πρόβλημα γιατί αν και υπάρχει μεγάλη παραγωγή, η απόδοση θα είναι μικρή, ενώ αυτά που ποτίζονται θα έχουν πλούσιο και καλό λάδι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot