FOLLOW US: facebook twitter

Η Μικτή Χορωδία Πύργου στο χορωδιακό φεστιβάλ της Αόστα: Τραγούδησε στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου!

Ημερομηνία: 03-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Μικτή Χορωδία Πύργου 27 με 30 Ιουνίου επισκέφτηκε το Saint Pierre της  Αόστα, καλεσμένη της ιταλικής χορωδίας Harmony.

Η Ιταλική χορωδία συμμετείχε πέρσι  στο  3ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Την πρώτη μέρα  η Μικτή Χορωδία σεργιάνισε στην πόλη του Μιλάνου και μετά  κατευθύνθηκε στην κοιλάδα της  Αόστα. με προορισμό το Saint Pierre, μια εκπληκτική διαδρομή. Μετά την πόλη Αόστα και  το κάστρο του Σάαρ, που δέσποζε σε ένα βράχο περικυκλωμένο με σειρές από  κλήματα,  έφτασε στο Saint Pierre, όπου τους υποδέχτηκαν Ιταλοί χορωδοί. Το βράδυ  τους παρέθεσαν δείπνο σε μια  παραδεισένια τοποθεσία κοντά σε καταρράκτες.

Την Παρασκευή το πρωί  η χορωδία επισκέφτηκε την Αόστα την παλιά Augusta Praetoria, και θαύμασε το ρωμαϊκό θέατρο, την αψίδα του Αυγούστου, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό της Notre-Dame de l’Assomption,και άλλα αξιοθέατα.

Το φεστιβάλ  έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο θέατρο της περιοχής.

Η Ιταλική χορωδία τραγούδησε το «Μίλησε μου» με τη συνοδεία μπουζουκιού από το χορωδό Γιώργο Μιχαηλίδη.  Μετά τη συναυλία ακολούθησε ελληνικό γλέντι.

Το Σάββατο το πρωί η Μικτή Χορωδία Πύργου είχε την ευκαιρία να  τραγουδήσει στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στο κάστρο του Saint Pierre, πριν και μετά την Θεία Λειτουργία σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η εμπειρία ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη.  Την ίδια μέρα κάποια ομάδα χορωδών επισκέφτηκε και το μαγευτικό Courmayeur, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Το βράδυ στο Saint Pierre ακολούθησε το ελληνοϊταλικό αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Οι  Χορωδοί αποχαιρέτησαν τους Ιταλούς φίλους  και  πήραν το ταξίδι της επιστροφής, γεμάτοι με εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις από τη θερμότατη  φιλοξενία  των μελών της ιταλικής χορωδίας σε ένα αξέχαστο ταξίδι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος