FOLLOW US: facebook twitter

Η μεγάλη βραδιά του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη 

Ημερομηνία: 23-07-2023 | Συντάκτης:

Περίσσεψε η συγκίνηση στην συναυλία που έδωσε η Φιλαρμονική Λεχαινών με την Κρατική ορχήστρα Λεχαινών αφιερωμένη στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής “ΟΡΦΕΥΣ” που αποχωρεί από το τιμόνι της.

Σε μία από τις θερμότερες ημέρες του μεσοκαλόκαιρου η Φιλαρμονική Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ και το METALLON υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, ένα από τα πλέον δραστήρια σχήματα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνων, με αδιάλειπτη και υψηλής ποιότητας συναυλιακή δράση τα τελευταία χρόνια, χάρισαν το βράδυ του Σαββάτου μια μοναδική συναυλία σε όλους όσοι βρέθηκαν στο γυμνάσιο των Λεχαινών. 

Η ξεχωριστή συναυλία που άφησε εποχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ήταν αφιερωμένη στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, ο οποίος διηύθυνε για τελευταία φορά την ιστορική Φιλαρμονική, καθώς μετακομίζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σάμο.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Μίγκος, το ΔΣ και τα μέλη της Φιλαρμονικής Λεχαινών αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης, τον δάσκαλο, τον φίλο που έγινε αδερφός και που έφτασε τα παιδιά του σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο δίνοντας όλα αυτά τα χρόνια τον καλύτερο εαυτό του.

Κι όπως ανέφερε ο κ. Μίγκος “Τα πλέον αρκετά εξελιγμένα παιδιά του, και οι γονείς τους, το συμβούλιο κι εγώ προσωπικά, ,οι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, το μπαλέτο ,ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης καθώς και οι χορηγοί σου εύχονται ότι καλύτερο στην νέα σου πορεία.

Αν και ο αποχωρισμός μας γέμισε με λύπη και δάκρυα εμείς όμως ,κρατάμε μόνο τα όμορφα και θα πούμε εις το επανιδείν!”. Ο Ευρυσθένης Χατζηγιάννη τιμήθηκε και ανακηρύχτηκε Επίτιμος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών. Ήταν η μεγάλη βραδιά του Ευρυσθένη!

Η Φιλαρμονική Λεχαινών με μπροστάρη τον αρχιμουσικό και μαέστρο της Ευρυσθένη Χατζηγιάννη λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, έκανε μια θριαμβευτική είσοδο με όλους τους μουσικούς της στο χώρο της συναυλίας, με Marcia Doc. Στην καλύτερη μουσική εκδήλωση αυτής της περιόδου συμμετείχε η εκπληκτική Μαρία Μητρούλια στο τραγούδι και την βραδιά «έντυσε» χορευτικά η Σχολή Χορού Step Up του Γιώργου Δέρβου σε ρυθμούς λάτιν, ενώ στο χορευτικό οριεντάλ ξεχώρισε η φανταστική Άννυ Χατζηιωάννου.

Για πάνω από δύο ώρες, η Φιλαρμονική Λεχαινών μαζί με την Κ.Ο.Α ταξίδεψαν το κοινό με υπέροχα τραγούδια και μελωδίες από ένα τεράστιο ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών ενώ τα χορευτικά μέρη πρόσθεσαν στην βραδιά μια επιπλέον ξεχωριστή νότα. 

Νέος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών επιλέχθηκε ο κ. Χρήστος Σαλβάνος, 1ο κόρνο της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot