FOLLOW US: facebook twitter

Η μάχη των φύλων στις εκλογές: Ανδρική υπόθεση η δημαρχία στην Ελλάδα του 2019

Ημερομηνία: 29-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ως ανδρική υπόθεση ανανωρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαφαίνεται από τα αποτελέσματα εκλογών 2019. Μόλις 17 γυναίκες κατάφεραν να εκλεγούν δήμαρχοι σε σύνολο 331 δήμων της χώρας.

Βάσει των στoιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, 128 γυναίκες που «κατέβηκαν» ως υποψήφιες στον εκλογικό στίβο πέρασαν το 2% σε όλη τη χώρα, ενώ αρκετοί ήταν οι δήμοι στους οποίους δεν υπήρξε καμία εκπροσώπηση «γένους θηλυκού».

Ενδεικτικά, σε 29 δήμους υπήρχαν πάνω από μια υποψήφιες για τη δημαρχία που κέρδισαν λίγο ως πολύ την προτίμηση των πολιτών, ενώ σε 208 δήμους καμία γυναίκα δεν φαίνεται στις λίστες του υπουργείου με τους επικρατέστερους επικεφαλής συνδυασμών βάσει των αποτελεσμάτων.

Ανάμεσα στους δήμους που έκαναν τη διαφορά ήταν ο Δήμος Στυλίδας που σε σύνολο τεσσάρων υποψηφίων, οι τρεις ήταν γυναίκες, ενώ νικήτρια της εκλογικής μάχης αναδείχθηκε η Στεργίου Βιργινία με 46,62%

Δύο από τις 13 Περιφέρειες της Επικράτειας ανέδειξαν γυναίκες ως επικεφαλής τους. Συγκεκριμένα, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με ποσοστό 29,59% έναντι του Γαλιατσάτου Θεόδωρου που κατάφερε να τερματίσει δεύτερος με 22,02%.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «κέρδισε» η Καλογήρου Χριστιάνα συγκεντρώνοντας το 30,71% των ψήφων έναντι του Μουτζούρη Κωνσταντίνου με 24,38%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος