FOLLOW US: facebook twitter

Η Μαρίνα Γιώτη ταξίδεψε τα παιδιά στο «Νησί του Πότε- Ποτέ»

Ημερομηνία: 27-10-2023 | Συντάκτης:

Διασκεδαστικό διαδραστικό βιβλιο-πάρτι στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο Μικρόκοσμος σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Κορκολής

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ένα διασκεδαστικό διαδραστικό  βιβλιοπάρτι, στο οποίο η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη, παρουσίασε το νέο της βιβλίο ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΤΕ- ΠΟΤΕ, διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης το βιβλιοπωλείο Κορκολής και το ιδιωτικό νηπιαγωγείο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ στο χώρο του νηπιαγωγείου. Ο χώρος πλημμύρισε παιδιά που συνοδεύονταν από τους γονείς τους, όπου τα πιτσιρίκα χόιρεψαν, διασκέδασαν , διάβασαν αστείες ιστορίες και προβληματίστηκαν για το πώς πρέπει να αλλάξουμε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Μαζί  με την Μαρίνα Γιώτη, μετέφεραν  τον τόνο από το Ποτέ στο Πότε και το έκαναν ΤΩΡΑ!

Με τις δασκάλες και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, ταξίδεψαν  με όχημα την φαντασία τους, στο καταπράσινα νερά του νησιού, έγιναν  στρουθοκάμηλοι, βατραχάκια, γλάροι και καρχαρίες.  Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια στρουθοκάμηλος που ζει σ’ ένα μικροσκοπικό νησί στη μέση του ωκεανού και περνάει τόσο τέλεια που αρνείται να πιστέψει τον φίλο του τον Γλάρο, ο οποίος τον προειδοποιεί πως η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει σιγά σιγά. Είναι λοιπόν αλήθεια ή μήπως κάποιοι θέλουν να τον κοροϊδέψουν; Κι αν όντως το νησί βουλιάζει τότε γιατί δεν κάνει κάτι πριν να είναι αργά;

Η Μαρίνα Γιώτη έχει γράψει  ένα υπέροχο και συναρπαστικό παραμύθι για το «ποτέ» και για το «πότε», για τις προσπάθειες που οφείλουμε να κάνουμε για να αλλάξουμε πράγματα και καταστάσεις εγκαίρως, για την προσαρμοστικότητα και τα πλεονεκτήματά της και για πολλά άλλα. Παράλληλα το παραμύθι αφορά και την  κλιματική αλλαγή, αφού η στάθμη της θάλασσας στον πλανήτη ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά κι αυτή η πληροφορία χαρίζει επιπλέον ώρες συζήτησης και δημιουργικής απασχόλησης μεταξύ παιδιών και μεγάλων, με αφορμή το πάθημα του Ποτέ-Ποτέ.  Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης σελίδες για τους γονείς όπου καταγράφεται με εύληπτο και κατανοητό τρόπο η σημασία της προσαρμοστικότητας στην ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών και σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, καθώς και ασκήσεις προσαρμοστικότητας που κάνουν το διάβασμα παιχνίδι.  Η χαρισματική συγγραφέας στον τρόπο που επικοινωνεί με τα παιδιά, τα παρέσυρε σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που απόλαυσαν όλα τα πιτσιρίκια  του νηπιαγωγείου Μικρόκοσμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot