FOLLOW US: facebook twitter

Η μαγεία των Χριστουγέννων στα κανάλια της Βενετίας

Ημερομηνία: 20-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεκάδες γονδολιέρηδες ντυμένοι Αη-Βασίληδες εμφανίστηκαν στα κανάλια της Βενετίας, δίνοντας ένα ξεχωριστό γιορτινό κλίμα στην πανέμορφη ιταλική πόλη.

Το περίφημο Μεγάλο Κανάλι έβαλε τα γιορτινά του και οι γονδολιέρηδες πρόσφεραν χαρά στην πόλη λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Βενετία φωταγωγείται για τα Χριστούγεννα».

Τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργείται μια νέα παράδοση στη Βενετία, καθώς εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών φορούν στολές του Αη-Βασίλη και παίρνουν μέρος σε αγώνα δρόμου στα στενά και τις πλατείες της πόλης.

Οι γονδολιέρηδες της Βενετίας διοργανώνουν κι άλλη μια γιορτή, στις 6 Ιανουαρίου- την  befana regatta! Με την ευκαιρία των Θεοφανείων, η «Befana», μια γηραιά κυρία ανεβαίνει σε γόνδολα για να φέρει δώρα σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σε αυτά που δεν ήταν … τόσο φρόνιμα. Στο έθιμο αυτό συμμετέχουν δεκάδες γονδολιέρηδες, που ντύνονται ως «γηραιές κυρίες» για τις ανάγκες του εθίμου και στολίζουν τις γόνδολες για να φτάσουν μέχρι το Μεγάλο Κανάλι, όπου περιμένουν όλα τα παιδιά, φρόνιμα και άτακτα, για να πάρουν τα δώρα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος