FOLLOW US: facebook twitter

Η μάχη του Μητροπολίτη Ηλείας με τους αντιεμβολιαστές

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Στην πρωινή συνήθεια να «τρέχω» τις ραδιοφωνικές συχνότητες και να πατάω stop στη φωνή και στο λόγο που μου κάνει κλικ, οφείλω τη γνωριμία με τον μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό. Μιλούσε για τις μέριμνες προς τους πληγέντες από τη φωτιά, όπως θα λογάριαζε μια μάνα τα χρειαζούμενα των παιδιών και των γερόντων της οικογένειας, του σπιτιού, των ζωντανών, των χωραφιών και των ταλαίπωρων γειτόνων.

Ανάκατα με συμβουλές για τη χρεία των σπουδών και της εργασίας μαζί, της βοήθειας που δίνεται και είναι διδακτική, την ευθύνη της θέσης του καθενός. Τον άκουγα και δεν ήξερα τι να συγκρατήσω και τι να αφήσω.  Τη φροντίδα για τους πυρόπληκτους; Έστειλε η μητρόπολη μέχρι τόνους ζωοτροφής στη Νεμούτα και στα άλλα χωριά που κάηκαν. Την περηφάνια του για τα οικοτροφεία σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. για φοιτητές από την Ηλεία, τα επιδόματα σε νέους που σπουδάζουν, και τους δυο μεταπτυχιακούς στο εξωτερικό!

Το καμάρι για τις δομές της Μητρόπολης -με το γηροκομείο κόσμημα στη Γαστούνη-  που φιλοξενούνται 322 ηλικιωμένοι. Από αυτό το γηροκομείο η μητρόπολη απέλυσε τον περασμένο Μάρτιο, μια μαγείρισσα και έναν φυσικοθεραπευτή που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. «Θα αφήσω έτσι τους ανθρώπους στα χέρια τους;» ρωτάει ακόμη και τώρα ο μητροπολίτης Γερμανός.

Το ερώτημά του απαντήθηκε. Κανένας από τους δεκάδες ηλικιωμένους που έχει στην ευθύνη του δεν έχασε τη ζωή του από την πανδημία. Οι αντιεμβολιαστές που απολύθηκαν τον τρέχουν στα δικαστήρια. Η μαγείρισσα δηλώνει σεφ για αναβάθμιση της αποζημίωσης. Ο γέροντας απομάκρυνε και από τα γραφεία της μητρόπολης και άλλους αντιεμβολιαστές.

«Να μου φέρουν χαρτί ότι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Δεν μπορεί να λένε ότι εγώ δεν κάνω το εμβόλιο. Εγώ τους διάλεξα, εγώ έχω την ευθύνη». Μονόδρομος η ευθύνη του. Απορεί και με τους δασκάλους και καθηγητές που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Συμβουλεύει και μαλώνει και τους παπάδες που δεν πειθαρχούν. Αν ήταν στο χέρι του είμαι σίγουρη ότι δεν θα τους χαριζόταν.

Το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ιεράς Συνόδου, η Μητρόπολη Ηλείας υπό την ποιμαντορική ράβδο του Γερμανού, διέθεσε 6.179.080,65 ευρώ για φιλανθρωπική διακονία. Το μεγαλύτερο ποσό μετά την αρχιεπισκοπή των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. «Όσα περισσότερα δίνουμε τόσα περισσότερα μας έρχονται» λέει και δεν ζητάει!

Αμήν και περισσότερα.

Πηγή: liberal.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος