FOLLOW US: facebook twitter

Η κόκκινη «βασίλισσα» του Κάμπου κέρδισε τις εντυπώσεις!

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Με τεράστια επιτυχία και φέτος η Γιορτή της Φράουλας στην Νέα Μανωλάδα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με υπέροχες γεύσεις από γλυκά φραουλοκεράσματα που δημιούργησαν εθελοντικά όλες οι γυναίκες του χωριού αλλά και το ζαχαροπλαστείο Merci της Βάρδας, παιχνίδια για παιδιά, μουσικές και χορούς, πάνω από 1500 επισκέπτες απόλαυσαν την Κυριακή το βράδυ το κορυφαίο γεγονός του Κάμπου, την Γιορτή Φράουλας της Νέας Μανωλάδας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΛΠΙΖΩ βασικός διοργανωτής με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κατάφερε για μια ακόμα χρονιά, να επιτύχει το άριστο αποτέλεσμα, στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο της Νέας Μανωλάδας, σε μια γιορτή  που είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της φράουλας και των προϊόντων της και  περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας. 

Οι εκπλήξεις και τα κεράσματα για τους επισκέπτες, ξεκινούσαν από την είσοδο στο χώρο του γηπέδου όπου για το καλωσόρισμα προσφέρθηκε  από τις χρυσοχέρες γυναίκες του Συλλόγου λικέρ φράουλας με βάση το ούζο, βαζάκια φράουλας.  κεράσματα με πολλά σπιτικά γλυκά από τις νοικοκυρές του χωριού, ενώ το ζαχαροπλαστείο Merci από την Βάρδα πρόσφερε δωρεά στον κόσμο  περίπου 1800 εντυπωσιακά γλυκίσματα και άφθονο παγωτό φράουλας!

Τους επισκέπτες καλωσόρισε στη Γιορτή της Φράουλας η πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΖΩ κα. Ζωή Δημητροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην ετήσια αυτή εκδήλωση που έχει πολιτιστικά, γαστρονομικά, εθιμικά και παραδοσιακά στοιχεία  στοχεύοντας στην προβολή του κορυφαίου προϊόντος της φράουλας που στηρίζει την τοπική οικονομία  όχι μόνο της Νέας Μανωλάδας αλλά ευρύτερα όλου του Ηλειακού Κάμπου.

Παράλληλα η πρόεδρος θέλησε να περάσει το  μήνυμα του εθελοντισμού υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου και πάνω σε αυτήν την ιδέα βασίζεται και η υλοποίηση της κορυφαίας γιορτής της φράουλας, καθώς ένα πλήθος γυναικών με μεράκι και αγάπη και εντελώς εθελοντικά εδώ και πολύ καιρό ετοιμάζει όλα τα υπέροχα γλυκίσματα και κεράσματα που προσφέρονται στον κόσμο.

Μια σύντομη στάση για να τους ευχηθεί καθοδόν για Αθήνα, έκανε στο χώρο της Γιορτής της Φράουλας και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας  κ. Αντρέας Νικολακόπουλος που συνεχάρη στο Σύλλογο για την ωραία αυτή γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ.  Παναγιώτης Μπράμος που μετέφερε τον  χαιρετισμό του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, τονίζοντας ότι για μια ακόμα φορά  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σε αυτόν τον θεσμό της γιορτής της φράουλας που στηρίζει την αγροτική παραγωγή της Ηλείας  και είναι άμεσα συνυφασμένος με τον πολιτισμό και την παραδοσιακή γαστρονομία.

Τέλος ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην γιορτή της Φράουλας επισημαίνοντας τη σημασία αυτού του προϊόντος που είναι ταυτόσημου με τον πρωτογενή τομέα της περιοχής αλλά και της εξωστρέφειας. Ειδική αναφορά έκανε ο κ Λέντζας και στην γενικότερη παρουσία και πολυεπίπεδη προσφορά του Συλλόγου ΕΛΠΙΖΩ στα τοπικά πράγματα του δήμου και του τόπου. 

Να σημειώσουμε ότι για  την διασκέδαση των παιδιών στον χώρο υπήρχαν  φουσκωτά παιχνίδια για ατελείωτο παιχνίδι, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπου η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot