FOLLOW US: facebook twitter

Η κατασκευή του οδικού άξονα αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας

Ημερομηνία: 03-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με Εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για την Προώθηση του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Την πρωτοβουλία διεκδίκησης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, επιβεβαίωσε πως στηρίζει για ακόμα μια φορά, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής που συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στο Λάτσειο τους εκπροσώπους της σύμπραξης Εμπορικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Θεοδώρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, Κρεστένων Τάσος Καρνάρος, Ζαχάρως Μαρίνα Αντωνοπούλου, και Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής. 

Ο στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ο συντονισμός των προσπαθειών για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα, ενός έργου καίριας σημασίας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Υπογράμμισαν ότι αυτές οι καθυστερήσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Στάθης Καννής, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επίσπευση του έργου, τονίζοντας τη σημασία του για την τοπική κοινωνία.
Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα δεν αποτελεί πλέον απλώς αναπτυξιακό έργο, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα συμμετέχουν οι: Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Φωτο pyrgos-kalonero, pyrgos-kalonero2

Tι συζητήθηκε στη συνάντηση του ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρα με τον αντιδήμαρχο Πηνείας, Κ. Αναγνωστόπουλο

Προτεραιότητα οι αγροτικοί δρόμοι

Η πορεία αποκατάστασης της πυρόπληκτης Πηνείας και κυρίως η βελτίωση του αγροτικού δικτύου ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης και της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, και τον αντιδήμαρχο Πηνείας του δήμου Ήλιδας, Κώστα Αναγνωστόπουλου.

Από την πλευρά του αντιδημάρχου αναλύθηκε η κατάσταση που επικρατεί και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πρόσθετης ενίσχυσης του δήμου με πόρους, προκειμένου να βελτιωθούν άμεσα οι δρόμοι που χρησιμοποιούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να κάνουν τις εργασίες τους.

Όπως τόνισε στην Πρωινή ο κ. Αναγνωστόπουλος, από την πλευρά του κ. Τσιάρα υπήρξε ενδιαφέρον και ανταπόκριση, καθώς δόθηκε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ.Παπαγιαννίδη, να εξετάσει το θέμα κατά προτεραιότητα, δεδομένου ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τον κ. Αναγνωστόπουλο να ετοιμάσει τις σχετικές μελέτες προκειμένου να υποβληθούν για αξιολόγηση και χρηματοδότηση.

«Μετέφερα στον κ. Τσιάρα την κατάσταση που επικρατεί στην πυρόπληκτη Πηνεία μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ζήτησα να προβλεφθεί μια έκτακτη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τους αγροτικούς δρόμους, κυρίως αυτούς που ενώνουν οικισμούς μεταξύ τους, για να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να κινούνται εύκολα στις καλλιέργειές τους», ανέφερε προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί εκ νέου τον υπουργό το προσεχές χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot