FOLLOW US: facebook twitter

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τις υποδομές της Ζαχάρως – Σοβαρά προβλήματα σε γεφύρια, απειλούνται επιχειρήσεις

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Επικίνδυνες «πληγές» άφησε πίσω  της η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στη Ζαχάρως, καθώς οι υποδομές του δήμου δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα και ορισμένες εξ αυτών είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Προχθές ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έκανε αυτοψία μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του δήμου σε γεφύρι κοντά στο Μπισχίνι, όπου και διαπίστωσε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και απαιτεί άμεση παρέμβαση.

«Το γεφύρι έχει ξεθεμελιωθεί και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν έχουμε εκ νέου ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Εμείς θα συντάξουμε μια έκθεση ύστερα από αυτοψία και θα ενημερώσουμε την ΠΕ Ηλείας, που έχει και την αρμοδιότητα, καθώς εκτιμούμε ότι είναι πιθανόν να πρέπει να καταργηθεί η χρήση του», ανέφερε.

Ακολούθως μετέβη στην περιοχή του Θολού, όπου στην αρχή της επαρχιακής οδού Θολού-Νέας Φιγαλείας, τα συσσωρευμένα νερά στα ρέματα και στο ποτάμι προκάλεσαν μεγάλη ζημιά, καθώς “έφαγαν” 15 μέτρα τοιχώματα και πλέον απειλούν τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

«Εδώ θα έχουμε πρόβλημα, διότι το ποτάμι απειλεί τα θερμοκήπια. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση και διευθέτηση γιατί αν μαζευτεί ξανά μεγάλος όγκος υδάτων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος