FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο»: Ημερίδα σήμερα για την 3η και σημαντικότερη φάση της κτηματογράφησης

Ημερομηνία: 24-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74024″ img_size=”full”][vc_column_text]

Κάλεσμα από τη Ν.Ε. ΤΕΕ Ηλείας και το Δικηγορικό Σύλλογο

 

Ημερίδα με θέμα «Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, με σκοπό την επίλυση όλων των νομικών και τεχνικών ζητημάτων αλλά και την παροχή πληροφοριών και απαντήσεων προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Ηλείας Χρήστος Γεωργακόπουλος μίλησαν για την 3η και πιο σημαντική φάση της Κτηματογράφησης στην Ηλεία που αφορά το μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα του Νομού και απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους όσους εμπλέκονται με τη διαδικασία.

«Πρόκειται για την 3η και πιο σημαντική φάση στη διαδικασία της κτηματογράφησης καθώς πλέον εντάσσονται εκτάσεις με ιδιαίτερη σημασία και για την ιστορία και γεωγραφία του Νομού και για την οικονομία και την τοπική παραγωγή. Αυτό δίνει μια πρόσθετη βαρύτητα σε αυτή τη διαδικασία και για αυτό επιβάλλεται να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή απ’ όλους αυτούς που θα κληθούν να την διεκπεραιώσουν αλλά επίσης θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα και από τους πολίτες που πρέπει να δηλώσουν την περιουσία τους για να ενταχθεί στο Κτηματολόγιο» τόνισε ο κ. Δημητρουλόπουλος υποστηρίζοντας πως αυτός ήταν και ο σκοπός για τον οποίο δυο φορείς που έχουν άμεση εμπλοκή στην κτηματογράφηση, η Ν.Ε. του ΤΕΕ Ηλείας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας αποφάσισαν να συνδιοργανώσουμε την ημερίδα αυτή. «Στόχος μας να βοηθήσουμε τόσο τους επιστήμονες που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο όσο και τους πολίτες που ενδιαφέρονται και θα πρέπει να εντάξουν τα ακίνητα τους στην κτηματογράφηση, να συμμετάσχουν στη διαδικασία με τον πλέον επιτυχή τρόπο. Και αυτό διότι η διαδικασία θα είναι σύντομη, προβλέπεται ότι θα διαρκέσει μόνο ένα τρίμηνο παρότι αφορά το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού και δεύτερον αφορά και περιοχές που ενδεχομένως δεν υπάρχουν τίτλοι κτήσης όποτε εκεί θα απαιτηθούν πρόσθετες διαδικασίες. Με σκοπό την επίλυση όλων των νομικών και τεχνικών ζητημάτων που θα προκύψουν αλλά και την παροχή πληροφοριών και απαντήσεων με βάση τα όσα μέχρι σήμερα η εμπειρία από τις δυο προηγούμενες φάσεις κτηματογράφησης εχει οδηγήσει ως συμπεράσματα αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση και για αυτό καλούμε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία να την παρακολουθήσουν».

Ο κ. Γεωργακόπουλος επισήμανε ότι πλέον όλος ο Νομός εντάσσεται στη διαδικασία κτηματογράφησης- εκτός από τους ήδη ενταγμένους δήμους- και στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσουν και να δραστηριοποιήσουν τους πολίτες προκειμένου να ξεκινήσουν τη συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων (τοπογραφικά, τίτλους ιδιοκτησίας κτλ) ώστε να είναι έτοιμοι και να προσέλθουν νωρίς στο Γραφείο Κτηματογράφησης. «Επίσης να δραστηριοποιηθούν και οι δήμοι γιατί εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία, έχουν δημόσια ακίνητα, κοινοχρήστους χώρους, ρυμοτομούμενα τμήματα τα οποία πρέπει και αυτά να τα δηλώσουν. Στόχος μας εκτός αυτών, κατόπιν της εμπειρίας μας είναι να αποσαφηνιστούν ζητήματα που έχουν προβληματίσει και έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις προηγούμενες φάσεις κτηματογράφησης».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot