FOLLOW US: facebook twitter

Η Γ΄ Εθνική γίνεται… Δ΄ Κατηγορία

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”80632″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Γ΄ Εθνική, μετά την αναδιάρθρωση θα είναι η τέταρτη στη σειρά κατηγορία μετά τις Super League, Super League 2 και Football League.

Για φέτος ισχύουν, ως γνωστόν, τα εξής: Θα υποβιβαστούν σε κάθε όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 9η θέση και κάτω, εκτός των ομίλων που έχουν δεκατέσσερις (14) ομάδες στους οποίους θα υποβιβαστούν από την 10η θέση και κάτω.

Για τους 3ο, 5ο, 6ο και 7ο ομίλους , από την 2η θέση έως και την 8η θέση, οι ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ..

Για τους 1ο, 2ο, 4ο και 8ο ομίλους, από την 2η θέση έως και την 9η θέση, οι ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.

Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική για την περίοδο 2019 – 2020. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ Κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια.

Άρα η νέα Δ΄ Κατηγορία θα έχει 106 ομάδες:

1) Τις 4 ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Football League (θέσεις 13-16).

2) Τις 4 ηττημένες ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, στα οποία θα συμμετάσχουν οι 8 δεύτεροι των ομίλων.

3) Τις ομάδες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 3-8 από τους 8 ομίλους της φετινής Γ’ Εθνικής.

4) Τους 56 (53+3) πρωταθλητές των Ε.Π.Σ..[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot