FOLLOW US: facebook twitter

«H Εστία»: Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας

Ημερομηνία: 25-01-2024 | Συντάκτης:

Με ευχές για πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και το 2024

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του με την ανταλλαγή ευχών για τον καινούργιο χρόνο το 2024, διοργάνωσε στα γραφεία του Συλλόγου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο  Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «η Εστία».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ηλείας κκ. Αθανάσιος, ο οποίος αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα μαζί με τους ιερείς της πόλης μας, εξήρε τις δράσεις του Συλλόγου  για την προσφορά και την έντονη παρουσία στην διατήρηση της παράδοσης και  στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, του δήμου, της ευρύτερης περιοχής του νομού μας αλλά και εκτός των ορίων του. Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων του συλλόγου για το 2023 από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κα. Γεωργία Κακαλέτρη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Διονύσης Κεκάτος, οι οποίοι απηύθυναν ευχές για μια καλότυχη και δημιουργική χρονιά για το σύλλογο.

Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πέτρος Ανυφαντής και Γιάννης Γυφτοχρήστος, Γιώργος Χατζηπανταζής, ο κ. Δούλος Νίκος -εκπρόσωπος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο κ. Καραστέργιος Γιώργος -εκπρόσωπος του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη, ο κ. Νικόλαος Δημάκης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Θεόδωρου Βασιλόπουλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ανδραβίδας κ. Παναγιώτης Δρακόπουλος, Σταφιδοκάμπου κ. Βασίλης Κλαμπάνος και Στρουσίου κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Επίσης, τον Σύλλογο ΕΣΤΙΑ τίμησαν με την παρουσία τους ο Λαογραφικός σύλλογος Ανδραβίδας «ο Μωριάς», ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας, η Φιλαρμονική Ανδραβίδας «Αρίων», ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός σύλλογος Ανδραβίδας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, ο Σύλλογος γυναικών Τραγανού «η Αρμονία», ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου “ο Περικλής”, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης “Ο Δάφνις”, ο σύλλογος αιμοδοτών Ανδραβίδας «η Ζωή», ο πολιτιστικός σύλλογος Βάρδας και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου.

Εγκάρδιους χαιρετισμούς απέστειλε η βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία Αυγερινοπούλου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης.

Μέτα την κοπή της πίτας, μαθητές του τμήματος Μουσικής έντυσαν με τις μελωδίες τους την εκδήλωση και μέλη του συλλόγου πρόσφεραν εκλεκτά εδέσματα. Στους τρεις τυχερούς που πέτυχαν τα φλουριά προσφέρθηκαν δώρα από την συγγραφέα κα. Γιώτα Καλαμαρά, από το κατάστημα ΛουΣου και από τον σύλλογο.

Όπως αναφέρει το ΔΣ «Η παρουσία του κόσμου δικαίωσε την προσπάθειά μας για την προσφορά του συλλόγου, δίνοντας ενθάρρυνση και δύναμη για ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες κατά τη νέα χρονιά.Ευχόμαστε σε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία, δύναμη και ευτυχία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος