FOLLOW US: facebook twitter

Η επιτυχία συνεχίζεται για το Γυμνάσιο Σαβαλίων!

Ημερομηνία: 06-07-2023 | Συντάκτης:

Νέα διάκριση και 2η θέση στον προκριματικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας γέννησε ελπίδες για το ταξίδι στον Παναμά


Σερί επιτυχιών σημειώνει το Γυμνάσιο Σαβαλίων σκορπίζοντας υπερηφάνεια στον Δήμο Ήλιδας και την Δημοτική Αρχή, που στηρίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους να διακριθούν στους διαγωνισμούς ρομποτικής.

Η επιτυχημένη πορεία του Γυμνασίου στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά είχε ο προκριματικός διαγωνισμός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας (WRO) στην κατηγορία RoboMission Γυμνασίου, όπου η ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων κατέκτησε την 2η θέση!

Δεύτερη θέση!

Η ομάδα Savalia Next Gen”, που απαρτίζεται από τους μαθητές της Γ’ τάξης Αλεξοπούλου Αγγελική , Γαλιατσάτο Ιωάννη και Καρύδη Τρισεύγενη και προπονητή τον εκπαιδευτικό Αδαμόπουλο Παύλο, κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο που συμμετείχε στην ανωτέρω κατηγορία.

Οι πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της World Robot Olympiad 2023 που θα διεξαχθεί στον Παναμά το χρονικό διάστημα  07-09/11/2023. Η ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων βρίσκεται σε αναμονή για το εάν θα είναι αυτή που τελικά θα συμπληρώσει την αποστολή της εθνικής ομάδας στον Παναμά.

“Μας κάνουν περήφανους”

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε βραβεύσει το σχολείο και την Ομάδα ρομποτικής, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και ηθικά και οικονομικά, κάτι που έγινε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου που κάλυψε τα έξοδα για την συμμετοχή της ομάδας στον προκριματικό διαγωνισμό και θα στηρίξει κάθε νέα συμμετοχή.

«Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που με την συμμετοχή τους σε αυτούς τους διαγωνισμούς τιμούν το σχολείο τους και τιμούν και ολόκληρο τον δήμο. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτή την νέα διάκριση και να γνωρίζουν ότι ως δήμος θα είμαστε στο πλευρό τους» σημείωσε ο κ. Λυμπέρης.

Τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν επίσης ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας καθώς και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Κώστας Κωνσταντούλας.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός- προπονητής της ομάδας κος  Αδαμόπουλος Παύλος ανέφερε: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές μου Αγγελική, Γιάννη και Τζένη για αυτό το όμορφο ταξίδι. Θα έχω να θυμάμαι το χιούμορ, το πείσμα, την υπευθυνότητά τους, αλλά πάνω από όλα την άψογη συνεργασία που είχαμε σαν ομάδα. Επίσης   να ευχαριστήσω τους γονείς  για την βοήθεια και την στήριξή τους  σε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυπτε.  Τέλος  τον Δήμο Ήλιδας και την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ηθική και οικονομική στήριξή τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot