FOLLOW US: facebook twitter

Η επιστήμη του ψέματος

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Ο πρωθυπουργός για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ανέκραξε «όλα στο φως» και έγινε σκοτάδι πηχτό.
Για την τραγωδία των Τεμπών ανέκραξε «όλα στο φως» και επιχειρεί εναγωνίως και με κάθε μέσο να κάνει το φως σκοτάδι.

Για το νερό ανέκραξε «είναι δημόσιο αγαθό και δεν πουλιέται», ενώ ψεύδεται ασυστόλως, αφού ήδη έχει νομοθετήσει τα προκαταρκτικά για το ξεπούλημά του.

Για την ακρίβεια ανέκραξε «τη μειώσαμε στο 6%», ενώ ψεύδεται απροκάλυπτα, αφού ο πληθωρισμός στα βασικά είδη διατροφής (κρέατα, τυριά, ψωμί, λάδι), ανέβηκε στο 15%, ενώ έπονται και άλλες αυξήσεις.

Οι κυβερνητικοί ενόψει των εκλογών, έχουν ξεδιπλώσει το πολυμήχανο σχέδιό τους, για την με κάθε τρόπο, επανάκτηση της εξουσίας, ως να έχουν εκ του Θεού το μονοπώλιό της.

Έχουν εγκαταστήσει στο κυβερνείο τη μεγαλομηχανή του κυνικού εμπαιγμού των πολιτών, καθιστώντας το ψέμα ετοιμοπαράδοτο εμπόρευμα, διανέμοντάς το σε όλη τη χώρα, με ντελίβερι τους ίδιους ή τους παρατρεχάμενούς τους.

Έχουν εγκαταστήσει στο κυβερνείο αμέτρητους, καλοπληρωμένους δημοσκοπικούς γκουρού, που βομβαρδίζουν τους πολίτες με πλαστούς, εξωπραγματικούς αριθμούς για τη δύναμη των κομμάτων, σκοπεύοντας στην υφαρπαγή της ψήφου τους με ανέντιμα μέσα.

Οι κυβερνητικοί ενόψει των εκλογών, προσπαθούν με νύχια και με δόντια, να καταστήσουν το μυαλό των πολιτών, ένα άδειο κουτί, κενό ουσίας, για να μην γνωρίζουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους για το κοινό άγος.

Προσπαθούν να θέσουν ως αυτόματο πιλότο της συνείδησης των πολιτών, την υπνωτική ασυνειδησία τους και την αμνησία της μείζονος ευθύνης τους, για την απουσία τους από το δημόσιο χώρο.

Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αυτοαλλοτριωθούν, σύμφωνα με τα θέσφατα της νεομεσαιωνικής, κυβερνητικής ηγεμονίας των ακραίων ανισοτήτων, της γιγαντωμένης βίας, της ακραίας παρακμής.

Μπροστά στο σημείο μηδέν, ο λαός έχει ήδη κατανοήσει ότι με την επανάκτηση της εξουσίας από την υπάρχουσα κυβέρνηση, η χώρα θα εξακολουθήσει να πορεύεται στις ματωμένες ράγες μιας απελπισμένης, οδυνηρής περιπλάνησής της.

Μπροστά στο σημείο μηδέν για τη χώρα, ο λαός έχει κατανοήσει το βαθύ, ιερό χρέος του να την οδηγήσει στην έξοδο από την παράκρουση της νεοδεξιάς λαίλαπας.

Μπροστά στην εκλογική κάλπη και μέσα σε αυτήν, η λαϊκή ετυμηγορία θα σημάνει την έξοδο της χώρας από τον σκοταδιστικό, νεοδεξιό μακιαβελισμό.

Η λαϊκή ετυμηγορία θα σημάνει την ελπίδα, φωτίζοντας το δρόμο της χώρας, προς την αυθεντική δημοκρατία της προόδου, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτή θα είναι η ετυμηγορία των εκλογών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος