FOLLOW US: facebook twitter

Η επίσκεψη του Δ. Αβραμόπουλου στη Δερβιτσάνη Αλβανίας

Ημερομηνία: 29-10-2023 | Συντάκτης:

Ο πρώην Επίτροπος και Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφτηκε  την  Δερβιτσάνη Αλβανίας, όπου παρέστη στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της πόλεως στο όνομά του, ως τιμή και αναγνώριση στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό, που άνοιξε το δρόμο των σχέσεων Ελλάδος-Αλβανίας, με την πρώτη ιστορικά επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, μετά την κατάρρευση του Κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αβραμόπουλος μνημόνευσε το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο του για την πρόοδο της Ελλάδας και των διμερών σχέσεων. Επισήμανε, δε, τον ρόλο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε την αναγκαιότητα ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση, όπως είπε, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Με την ευκαιρία της εκεί παραμονής του, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε συναντήσεις  με τον Δήμαρχο Δρόπολης και Πωγωνίου κ. Δημήτρη Τόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα επισκέφθηκε τα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία των πεσόντων Ελλήνων το 1940, για να αποτίσει φόρο τιμής.

Τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευαν η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κα Κωνσταντίνα Καμίτση και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχαρίδης, της οποίας πόλεως του Αργυροκάστρου ο κ. Αβραμόπουλος είναι Επίτιμος Δημότης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος