FOLLOW US: facebook twitter

Η επίσκεψη Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Ηλεία

Ημερομηνία: 21-10-2024 | Συντάκτης:

«Βάζουμε τα θεμέλια για την Αριστερά της μαχητικότητας και της αξιοπρέπειας»

Θετικές εντυπώσεις αποκόμισε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς από την επίσκεψή του στην Ηλεία την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του κόμματος.  Οι σταθμοί της περιοδείας Σακελλαρίδη στην Ηλεία, ήταν ο Πύργος, η Γαστούνη και η Αμαλιάδα.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media για την περιοδεία του στην Ηλεία ανέφερε τα εξής: « Στην Ηλεία, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπορικών συλλόγων και του αγροτικού κόσμου και να συζητήσουμε τα κρίσιμα προβλήματα της περιοχής που είναι πολλά.

Το ζήτημα της διαχείρισης του νερού και ειδικά του αρδευτικού δικτύου ήταν κομβικό, αφού το σχέδιο για την υπογειοποίησή του παρότι ήταν ενταγμένο στο ΠΔΕ, πλέον έχει απενταχθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως απεντάχθηκε και το σχέδιο για την συντήρηση του φράγματος του Πηνείου που παρέχει νερό στον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Η πολιτικής της ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκινάει από την υποβάθμιση και την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, μέχρι ξαφνικά να βρεθεί ένα σωτήρας-ιδιώτης να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς (βλέπε Ολλανδοί σε Θεσσαλία και Κρήτη και σχετική επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση σε Υπουργό Υποδομών).

Τα νοσοκομεία της περιοχής σε Πύργο και Αμαλιάδα είναι υποστελεχωμένα -όπως παντού στην Ελλάδα- ενώ η ενιαία βάση εισαγωγής και ο νόμος για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν τις επιπτώσεις τους, αφού στο νομό δεν έχει λειτουργήσει κανένα από τα πανεπιστημιακά τμήματα που έχουν ιδρυθεί με τις γνωστές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Το βράδυ στην Αμαλιάδα η ανοιχτή συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πολλές δεκάδες άνθρωποι από όλο το νομό, πολλοί από του οποίους δεν είναι μέλη της Νέας Αριστεράς ήρθαν να συζητήσουμε για την πολιτική κατάσταση, την πολιτική της κυβέρνησης της Δεξιάς και την κρίση στην Αριστερά.

Μακριά από την αναδυόμενη και πανταχού παρούσα τοξικότητα που εκλύεται αδιάκοπα από το ψυχόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ, βάζουμε τα θεμέλια για την Αριστερά της αξιοπρέπειας, της μαχητικότητας, του προγράμματος και της ελπίδας.

Ήταν μία περιοδεία που θύμιζε προεκλογική περίοδο σε πυκνότητα και μαζικότητα. Συγχαρητήρια στη Νέα Αριστερά Ηλείας.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για το 1ο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς 7-10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot