FOLLOW US: facebook twitter

Η ΕΛΜΕ Ηλείας για το άνοιγμα των σχολείων – Γ.Σ σήμερα των καθηγητών στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 08-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”111071″ img_size=”full”][vc_column_text]Η επαναλειτουργία των σχολείων και το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, δύο άκρως επίκαιρα θέματα που επείγουν, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση των καθηγητών που  συγκαλεί  σήμερα Παρασκευή 8 Μαίου, στις 6.30 το απόγευμα, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας, στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Πύργου παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Η ΕΛΜΕ Ηλείας για το άνοιγμα των σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας, την προηγούμενη εβδομάδα, για τo άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δεν φαίνεται να βρίσκονται στις προθέσεις της κυβέρνησης να επιλυθούν όπως για παράδειγμα: η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κλπ. Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά τη ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός κόσμος περίμενε να ανοίξουν τα σχολεία και να ξαναγυρίσει για να λειτουργήσει στο φυσικό χώρο εργασίας του. Όμως αυτό σε ποιες συνθήκες και με ποιες προϋποθέσεις; Είναι ικανό από μόνο του το άνοιγμα των σχολείων να επαναφέρει την εκπαιδευτική διαδικασία στο σημείο όπου ακριβώς σταμάτησε; Δεν έχει εξηγήσει πλήρως η Κυβέρνηση τους πραγματικούς λόγους, ώστε να μπει η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη διαδικασία για 7-8 μέρες μάθημα και φυσικά χωρίς όλους τους μαθητές. Είναι αυτό ασφαλές από υγειονομικής πλευράς και σε ποιο βαθμό για τους μαθητές; Ειδικά για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς τα υγειονομικά μέτρα είναι ελάχιστα, άλλα μη υποχρεωτικά (π.χ. προληπτικά τεστ, μάσκες, κλπ) και άλλα αμφισβητήσιμα, όπως οι μικρές αποστάσεις στην αίθουσα του συλλόγου διδασκόντων, στις τάξεις κλπ, σε αντίθεση με άλλους κοινωνικούς και δημόσιους χώρους.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν: Οι μετακινήσεις και η διαμονή μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιφέρεια είναι στον αέρα! Η υποχρεωτική χρήση μάσκας να αλλάζει κάθε μέρα! Η Υπουργός μιλά για ζωντανή μετάδοση του μαθήματος (στα προσωπικά κινητά των μαθητών ή στα λίγα λάπτοπ των γονέων τους), κάτι που δεν έχει νομική υπόσταση και που παραβιάζει το σύνταγμα και την προστασία προσωπικών δεδομένων, για τα παιδιά που απουσιάζουν, όπως σωστά καταγγέλλει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ! Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τεράστια αγωνία και βρίσκονται σε μία σύγχυση σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης τους!

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ηλείας με σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στους συναδέλφους και την ελληνική κοινωνία και θεωρώντας ότι το υπέρτατο αγαθό της αξίας της ανθρώπινης ζωής, όπως και το ότι η ζωντανή γνώση είναι αδιαπραγμάτευτα γενικότερα, απαιτεί:

  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμες προσλήψεις καθαριστριών (σε αρκετά σχολεία δεν επαρκούσαν για την καθαριότητα σε ομαλές συνθήκες) και όχι ωρομίσθιων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή είσοδο ιδιωτικών συνεργείων.
  • Να παρθούν από την Κυβέρνηση, τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια) για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνουμε εμείς και οι μαθητές μας πειραματόζωα (ανοσία αγέλης), στο άνοιγμα των σχολείων με μηδαμινά ως αμφίβολα μαθησιακά αποτελέσματα.
  • Να επανεξεταστεί η χωροταξική οδηγία των 15 μαθητών στην αίθουσα με όρους καλύτερους (σε συνάρτηση με τον κανόνα του 1,5 μέτρου). Όχι πάνω από 10 μαθητές στις κανονικές αίθουσες των σχολείων μας και αρκετά λιγότεροι στις μικρότερες αίθουσες και στα κοντέινερ.
  • Μεταφορές μαθητών, οι μετακινήσεις των μαθητών με τα λεωφορεία να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής των μαθητών. Αύξηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται λιγότεροι μαθητές ανά λεωφορείο.
  • Επαναφέρουμε στην Κυβέρνηση όλα τα ζητήματa μεταφοράς και μετακίνησης των συναδέλφων, που είχαμε αναδείξει με αφορμή τα ατυχήματα των συναδέλφων μας στο δρόμο Πατρών – Πύργου.
  • Επικαιροποίηση και διεύρυνση των κατηγοριών των μακροχρόνια νοσούντων συναδέλφων. Προστασία της ανθρώπινης ζωής και επέκταση των αδειών ειδικού σκοπού. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές συναδέλφους (να μη χρεωθεί καμία ημέρα κανονικής άδειας / να μη γίνει καμία περικοπή αποδοχών), με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.
  • Καλούμε τα μέλη μας να μην υλοποιήσουν την προφορική εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος, με βάση και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
  • Προτείνουμε να συνεδριάσουν τα σχολικά συμβούλια έτσι ώστε να εμπλακούν άμεσα στα ζητήματα οι σύλλογοι γονέων αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι δημοτικές αρχές.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot