FOLLOW US: facebook twitter

Η εκπαίδευση στην σεξουαλικότητα στην προσχολική και πρώτη παιδική ηλικία

Ημερομηνία: 11-10-2022 | Συντάκτης:

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τα εργαστήρια και σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις στην Αμαλιάδα

Το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις Αμαλιάδας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ότι οι συμμετοχές για το εργαστήριο “Συμπεριληπτική Εκπαίδευση στη Σεξουαλικότητα στην προσχολική και πρώτη παιδική ηλικία για Εκπαιδευτικούς προσχολικής Αγωγής, Ά Δημοτικού και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό” συνεχίζονται μέχρι Τετάρτη 12 Οκτωβρίου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (μέχρι 15 άτομα) οι θέσεις στην διαδικτυακή ομάδα εχουν συμπληρωθεί. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να παρακολουθήσετε το εργαστήριο δια ζώσης στις παρακάτω ημερομηνίες : 18/10,25/10,1/11 και 8/11 , 16:30-18:30 , Κέντρο Παρεμβάσεις Ελ.Βενιζέλου 29 Αμαλιάδα
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση και εκπαίδευση εκπαιδευτικών στην έννοια της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην σεξουαλικότητα και την αναγκαιότητά της στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Το εργαστήριο είναι βασισμένο στον διεθνή οδηγό της UNESCO για την εκπαίδευση στη σεξουαλικότητα καθώς και σε εγκεκριμένα υλικά ειδικά για την προσχολική/πρώτη σχολική ηλικία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση στις συναισθηματικές, γνωστικές αλλά κυρίως στις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών που διέρχονται την αναπτυξιακή φάση της προσχολικής/πρώτης παιδικής ηλικίας καθώς και η εκπαίδευση στην καλλιεργεια των δεξιοτήτων εκείνων που είναι απαραίτητες για τη διαχειριση θεμάτων σχετικών τη σεξουαλικότητα στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.
Επίσης, η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται ζητήματα αναπτυξιακά κατάλληλα, σχετικά με την σεξουαλικότητα των μαθητών/μαθητριών τους (γνωριμία με το σώμα και τις λειτουργίες του, προστασία και ιδιωτικότητα κ.α )αλλά και να τους παρέχουν ένα ασφαλές πλαίσιο ώστε να εκφράζουν απορίες προβληματισμούς και συναισθήματα που είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται σύμφωνα με την ηλικία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος