FOLLOW US: facebook twitter

Η έγκριση άργησε… δεκαπέντε χρόνια!

Ημερομηνία: 01-12-2023 | Συντάκτης:

Από το 2008 η ελληνική γραφειοκρατία ταλαιπωρεί τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για τη δωρεά ασθενοφόρου από το Τεκτονικό Ίδρυμα

-Διαβεβαιώσεις από την υφυπουργό Μεταφορών, Χρ. Αλεξοπούλου, στη Δ. Αυγερινοπούλου για διευθέτηση του ζητήματος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ελληνικής γραφειοκρατίας αποτελεί το ασθενοφόρο που δώρισε το 2008 το Τεκτονικό Ίδρυμα στον τότε δήμο Ανδρίτσαινας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αφού πέρασαν δεκαπέντε χρονιά για να ανοίξει… χαραμάδα δυνατότητας να χρησιμοποιηθεί!

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο και αδιανόητο, αλλά εδώ και δεκαπέντε χρόνια το ασθενοφόρο μάρκας VolksVagen 6284 Transporter παραμένει ακινητοποιημένο, διότι δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση έγκρισης τύπου, καθώς αυτά τα οχήματα έχουν καταργηθεί και δεν κυκλοφορούν πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, έκανε μια τελευταία προσπάθεια προ ημερών μήπως βρεί άκρη και έστειλε ενημερωτική επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και στους βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του αναφέρει το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι το ασθενοφόρο περιήλθε στην κατοχή του δήμου από δωρεά του Τεκτονικού Ιδρύματος προς τον πρώην δήμο Ανδρίτσαινα αλλά παραμένει ανενεργό, και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για μια κατ’ εξαίρεση έγκριση τύπου, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του δήμου για την εξυπηρέτηση της πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, ειδικά στην ορεινή ζώνη.

Το θέμα φαίνεται ότι παίρνει τον δρόμο της επίλυσης, όπως ανέφερε σε Δελτίο Τύπου η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία έλαβε τη διαβεβαίωση από την αρμόδια υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου ότι πολύ σύντομα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο. Η κ. Αυγερινοπούλου εξήγησε τη σημασία που θα έχει για τον τοπικό πληθυσμό η έγκριση της χρήσης του ασθενοφόρου, διότι θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε μια περιοχή που έχει χωριά ορεινά και απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα.

Η βουλευτής Ηλείας επισήμανε ότι η χρήση του ασθενοφόρου θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των κοινωνικά ευάλωτων, και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ζητήματος, για το οποίο έλαβε την απάντηση ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Από το περιβάλλον του δημαρχείου Κρεστένων τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την επίσημη χορήγηση έγκρισης, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά οι προσπάθειες θα ευδοωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», επιδίωξη του δήμου είναι να συζητήσει το ΕΚΑΒ μια φόρμουλα παραχώρησης με όρο την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανδρίτσαινας, δεδομένου ότι για αυτήν την περιοχή έγινε η δωρεά, και να ιδρυθεί τομέας στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλάνο της δημοτικής αρχής είναι η αγορά ενός ακόμα ασθενοφόρου –η δαπάνη υπολογίζεται στις 30 με 40.000 ευρώ-για το οποίο θα γίνει επίσης συζήτηση με το ΕΚΑΒ ώστε να ιδρυθεί και να στελεχωθεί τομέας στην Κρέστενα, ώστε να εγκατασταθεί εκεί το ασθενοφόρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot