FOLLOW US: facebook twitter

Η Εφηβική βία παίρνει απειλητικές διαστάσεις! 

Ημερομηνία: 22-10-2024 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα ημερίδα – εκδήλωση από την palso Ηλείας στον Πύργο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την  πρώτη του ημερίδα, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας,   ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών  palso Ηλείας σχετικά με ένα  ιδιαίτερα ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα, την Εφηβική Βία. Μια “απειλή” που παίρνει δυστυχώς καθημερινά ανεξέλεγκτες διαστάσεις  και για το λόγο αυτό η palso  είχε σαν στόχο να εκφέρουν οι ειδικοί την άποψή τους για το θέμα, για τα αίτια αυτής της «έκρηξης» και κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Και όπως τονίστηκε, όσο υπάρχουν παιδιά που συνεχίζουν να ματώνουν το ένα το άλλο, σε κάποιο σκοτεινό σπίτι με άγριες φωνές ή με εκκωφαντική σιωπή,τότε μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο θα αργοπεθαίνει…

Η πρόεδρος του  PALSO Ηλείας Χριστίνα Λαμπροπούλου στο χαιρετισμό της  τόνισε μεταξύ άλλων ότι «. Η σημερινή μας εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει τις πολύπλευρες διαστάσεις αυτού του φαινομένου, τις αιτίες, τις συνέπειες για τους νέους καθώς και τις στρατηγικές για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Η εφηβική βία δεν είναι απλώς ένα προσωπικό ή οικογενειακό ζήτημα. Είναι μία αντανάκλαση κοινωνικών πολιτισμικών και οικονομικών παραγόντων που αλληλοεπιδρούν και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά των νέων μας. Οι έφηβοι ζουν σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και πολλές φορές αδυνατούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις της καθημερινότητας, καταφεύγοντας στη βία ως μέσο έκφρασης και άμυνας. Σήμερα καλούμαστε με σοβαρότητα και ευθύνη να εξετάσουμε τις παραμέτρους αυτού του φαινομένου…»

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Έλενα Παναγούλια Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια , η κ. Μαρία Κοτταρά Δικαστικός Λειτουργός και Πρωτοδίκης Πατρών και ο  κ. Χαράλαμπος Πατσούρης Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Πύργου. 

Το «παρών» στην  εκδήλωση  έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Πύργου Θεόδωρος Κόρδας, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας ταξίαρχος Σωτηρόπουλος Γιώργος , εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς .

Εντυπωσιακά ήταν και τα έργα των μαθητών του συλλόγου palso Ηλείας για την εφηβική βία, που παρουσιάστηκαν και στόλισαν το χώρο υποδοχής της εκδήλωσης. Το μήνυμα του Δ.Σ του Συλλόγου palso είναι ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το κόσμο μας και να έχουμε παιδιά και εφήβους που μόνο θα χαμογελούν και θα κάνουν το καλό»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot