FOLLOW US: facebook twitter

“Η δύναμη του σκότους”: Τελευταίες παραστάσεις για τον “Δούρειο Ίππο”

Ημερομηνία: 28-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”84469″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου θα παίζεται το αριστουργηματικό έργο του Λ. Τολστόι “Η δύναμη του σκότους” απο την ομάδα τέχνης Δούρειος Ίππος στη σκηνή του θεάτρου “Απόλλων”.

Η παράσταση που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές απο το θεατρόφιλο κοινό του Πύργου και “αγκαλιάστηκε” θερμά όλες τις προηγούμενες ημέρες, ρίχνει αυλαία και ο Δούρειος Ίππος σταθερός στο “ραντεβού” του με την κλασική δραματουργία αποχαιρετά τον κόσμο της πόλης που στηρίζει ένθερμα κάθε του εγχείρημα. Όσοι δεν πρόλαβαν θα παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, καθημερινά στις 21.15,  να κάνουν ένα νοητό “ταξίδι” στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Το θεατρικό αριστούργημα του Λέοντα Τολστόι, που γράφτηκε το 1886, είναι ένα κοινωνικό δράμα, που με σαρκαστικό χιούμορ αλλά και ένα πρωτοφανή για την εποχή του ωμό ρεαλισμό, καταδεικνύει τα ζοφερά συμπεράσματά του για την ανθρώπινη φύση, κρίνοντας καταστάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές της εποχής του. Το έργο βασίστηκε σε μια πραγματική ιστορία που συντελέστηκε μερικά χρόνια νωρίτερα με ήρωες απλούς ανθρώπους του λαού. Το 1880, ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του εξάχρονο κοριτσάκι. Λίγα χρόνια μετά, με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, γράφεται “η δύναμη του σκότους”.

Παίζουν : Παναγιώτα Ιωάννου, Χαράλαμπος Κοντοπανάγος , Βασίλης Αγγελόπουλος, Θανάσης Χαικάλης, Ελευθερία Σταματοπούλου, Βασίλης Τσάκαλης, Νάνσυ Συντέτου, Σοφία Σάλτη, Νίκος Καραμάνης, Γαβριέλα Λαμπροπούλου, Γιώτα Κωστοπούλου και Κωνσταντίνα Καλαντζή[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot