FOLLOW US: facebook twitter

Η Δημοτική παράταξη “Δύναμη Ευθύνης” για τον θάνατο των δύο καθηγητών

Ημερομηνία: 15-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο άδικος θάνατος των δύο εκπαιδευτικών, που λειτουργούσαν στο ΓΕΛ Λεχαινών, δεν πρέπει να περάσει στη κοινωνική λήθη, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ας γίνει ο άδικος χαμός τους η αφορμή για μια κοινωνική ”επανάσταση” ενάντια στην αδιαφορία, την ανευθυνότητα και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Για τους εκατοντάδες νεκρούς στον δρόμο – σφαγέα που τολμούμε να αποκαλούμε εθνική οδό είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Για την αδιαφορία μας απέναντι στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, για την προβολή του ” εγώ ” μας κατά την οδήγηση αλλά κυρίως για την ανοχή μας απέναντι σε αυτούς που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων.

Όσο εμείς ως κοινωνία θα συνεχίσουμε να παιανίζουμε πένθιμα εμβατήρια, λίγων λεπτών της ώρας, στη μνήμη των νεκρών ο δρόμος – σφαγέας θα πολλαπλασιάζει τους νεκρούς, θα ορφανεύει παιδιά, θα ξεκληρίζει οικογένειες.

Οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού και των αποφάσεων οφείλουν επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα.. Τώρα και όχι εν καιρώ. Ας κλείσουν, επιτέλους, τον κύκλο του αίματος, ας διακόψουν το χορό του θανάτου στην άσφαλτο της εθνικής οδού.

Διονύσιος Μάλιαρης

Επικεφαλής της παράταξης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος