FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχαία Ολυμπία συναντά την Αντίμπ στην διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 21-06-2024 | Συντάκτης:

-18η Ιουνίου: 84 χρόνια από το κάλεσμα Ντε Γκωλ για αντίσταση

-18η Ιουνίου: Η Ολυμπιακή Φλόγα της Ειρήνης και του Φωτός πέρασε από την Αντίμπ

Προσκεκλημένοι του Δημάρχου της Αντίμπ, Jean Leonetti, ήταν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Η 7μελής αποστολή της Ελλάδας επισκέφτηκε την αδελφοποιημένη πόλη Αντίμπ, με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» και τον εορτασμό των 84 ετών από το κάλεσμα του Γάλλου Στρατιωτικού και Πολιτικού Ντε Γκωλ, για αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο εξόριστος, τότε, στρατηγός Σαρλ Ντε Γκωλ βρισκόταν στο Λονδίνο και το μήνυμα που απηύθυνε μέσω της γαλλικής υπηρεσίας του BBC στις 18 Ιουνίου του 1940, για αντίσταση των Ευρωπαίων στη ναζιστική κατοχή της χώρας του, θεωρείται ότι ανύψωσε το ηθικό των Γάλλων και αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην σημαντική αυτή στιγμή, της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο γήπεδο Fort Carré και του ιστορικού καλέσματος Ντε Γκωλ για Αντίσταση και Ειρήνη, οι δύο πόλεις συναντήθηκαν για να διαδώσουν τα μηνύματα της Αδελφοποίησης, της Φιλίας, του Αγώνα, της Ελπίδας για ένα κοινό και χωρίς πολέμους μέλλον.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου μας στην Αντίμπ ήταν τιμή για εμάς, καθώς ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων. Πάνω απ’ όλα μας έφερε πιο κοντά στα ήθη, τον πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις της αδελφής μας πόλης, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη μοναδική κουλτούρα της περιοχής και να μοιραστούμε τις πολύ ιδιαίτερες στιγμές των Ολυμπιακών εκδηλώσεων», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την επιστροφή της αποστολής στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η 7μελής επιτροπή αποτελούνταν, εκτός από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Σωτήρη Παπαηλίου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αθηνά Ηλιοπούλου και Κωνσταντίνο Σοφιανό, τον Γραμματέα Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Τζούβαλη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Παναγιώτη Μαντά και Νικόλαο Μαρούντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος