FOLLOW US: facebook twitter

Η Άννα Διαμαντοπούλου απαντά στον Κώστα Τζαβάρα και προτείνει την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Ηλεία

Ημερομηνία: 10-06-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”137330″ img_size=”full”][vc_column_text]

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του στο iEidiseis.gr που αναδημοσίευσε η Πρωινή

[/vc_column_text][vc_column_text]Στον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ κ. Κώστα Τζαβάρα, απαντά σήμερα μέσω της Πρωινής, η  πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην επίτροπος Ε.Ε. και πρώην υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε όσα αφορούσαν το πρόσωπό της, στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο βουλευτής στο iEidiseis.gr, μέρος της οποίας είχε αναδημοσιεύσει η εφημερίδα μας στις 8 Ιουνίου. Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών, ξεκίνησε με αφορμή ένα πρόσφατο tweet της κ. Διαμαντοπούλου  όπου είχε σχολιάσει τις δηλώσεις και την στάση που κράτησε ο κ.  Τζαβάρας για τις Παν/κές σχολές στην Ηλεία. Μάλιστα ο Ηλείος βουλευτής στην συνέντευξή του στο  iEidiseis.gr είχε πει μεταξύ άλλων ότι  « Η κ. Διαμαντοπούλου βρήκε χρόνο να ασχοληθεί και με την ταπεινότητά μου. Εξέτασε τη στάση μου στο συγκεκριμένο θέμα και απεφάνθη με περισπούδαστο ύφος ότι «οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά» είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ». Έτσι, η κ. Διαμαντοπούλου σηκώνει το «γάντι» και απαντά στον κ. Τζαβάρα, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει και μια πρόταση για την δημιουργία στην Ηλεία Σχολής  αντίστοιχης  της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όπως αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την συνεργασία φυσικά των τοπικών δυνάμεων θα μπορούσε να προχωρήσει μεταξύ άλλων και σε μια τέτοια προσέγγιση.

Αναλυτικότερα η απάντηση της κ. Διαμαντοπούλου που απευθύνεται μέσω του Δ/ντή της Πρωινής στον κ. Τζαβάρα έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,

Στην έκδοση της εφημερίδας «Πρωινή» της Ηλείας στις 8.6.2021 φιλοξενείται συνέντευξη του Βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα.

Στην συνέντευξη του με αφορμή ένα δικό μου «Tweet » αναφέρεται με λεπτομέρειες και απαξιωτικά υπονοούμενα στη συνολική πολιτική μου διαδρομή.

Θεωρώ αναγκαίο να κοινοποιήσω τα εξής σχόλια:

α)  Η ακριβής διατύπωση του Tweet είναι: «Η απόφαση της @nkerameus για την κατάργηση των 37 τμημάτων και του Παν. Πατρών για αλλά 4, είναι ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων και της χώρας. Οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά» είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού που μας έφτασαν εδώ. Tobecontinued…»

Στην δήλωση μου αυτή υποστηρίζω την ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι επιλογές πανεπιστημιακών τμημάτων με απολύτως ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες θέσεις. Αυτό εξάλλου έκανα και ως υπουργός για 35 τμήματα κάποια εκ των οποίων και στην Δυτική Μακεδονία στην οποία γίνεται αναφορά.

β) Κατά την προσωπική μου εκτίμηση ο κ. Τζαβάρας δεν ανήκει στους πολιτικούς με «σηκωμένες γροθιές». Ο ίδιος επέλεξε να κατατάξει τον εαυτό του σε αυτήν την κατηγορία και να θεωρήσει ότι η δήλωση μου αφορά προσωπικά αυτόν μέσα από την συνέντευξη του.

γ) Όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ιδεολογικές και πολιτικές, η αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα επί του θέματος, και όχι με προσπάθεια συνολικής επίθεσης στην προσωπικότητα και την διαδρομή του αντιπάλου. Μέσα από την μέχρι σήμερα πορεία του αυτό θα περίμενα από τον κ. Τζαβάρα.

δ) To «becontinued» σημαίνει ότι αναμένουμε πολιτικά την συνολική πρόταση της κυβέρνησης για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια. Ο κ. Τζαβάρας που αναφέρεται με τόσες λεπτομέρειες στην πολιτική διαδρομή μου και τα βιβλία μου είναι σίγουρο ότι γνωρίζει τις απόψεις μου μέσα από τα άρθρα μου.

Τέλος κύριε Διευθυντά,

Επειδή τα προσωπικά ζητήματα είναι δευτερεύοντα, το σημαντικό είναι ο δημόσιος διάλογος μέσα από την εφημερίδα και το site σας για τις μελλοντικές επιλογές ενός τόπου τόσο προικισμένου από την φύση και την ιστορία. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σαφές, ότι η ανάπτυξη χρειάζεται παραγωγικούς και υψηλού επιπέδου επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα, από τον αγροτικό τομέα και την υγεία, μέχρι τα δημόσια έργα και τις υπηρεσίες. Θα τολμούσα λοιπόν να προτείνω να γίνει στην Ηλεία μία Σχολή αντίστοιχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Βόρεια Ελλάδα. Τέτοιου είδους εκπαίδευση είναι η προϋπόθεση για αγρότες σύγχρονους εξοπλισμένους με τα ψηφιακά εφόδια των τελευταίων εξελίξεων , με διεθνή αντίληψη και γνώση του τόπου. Η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την συνεργασία φυσικά των τοπικών δυνάμεων θα μπορούσε να προχωρήσει μεταξύ άλλων και σε μια τέτοια προσέγγιση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Άννα Διαμαντοπούλου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

olympia