FOLLOW US: facebook twitter

Η ανημποριά και η φτώχια στο απόσπασμα

Ημερομηνία: 29-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Κάνουν έξωση σε άρρωστο και άπορο 66χρονο από το Βαρθολομιό

  • Κραυγή αγωνίας από την κόρη του που ζητά πάγωμα του πλειστηριασμού που είναι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Σε απόγνωση βρίσκεται 66χρονος ανήμπορος και άπορος άνδρας από το Βαρθολομιό που κινδυνεύει με έξωση από το σπίτι του καθώς η τράπεζα σε μερικές μέρες το βγάζει σε πλειστηριασμό! Ο Μενέλαος Αρβανίτης, τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος, χωρίς κανένα εισόδημα. Για δυο χρόνια επιβίωνε χάρις τους γείτονες που του πρόσφεραν ένα πιάτο φαγητό ενώ και η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα εξαιτίας οφειλών.

Χρέη που μαζεύτηκαν λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του, τα οποία και τον κατέστησαν ανήμπορο να εργαστεί… Δυο εμφράγματα, εγκεφαλικό, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, Σακχαροδιαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενος) και χωρίς κανένα βοήθημα ή σύνταξη. Άπορος και μόνος… Τα τρία του παιδιά, άνθρωποι του μεροκάματου και αυτοί που παλεύουν για την επιβίωση εκτός Ηλείας δε γνώριζαν μέχρι και πριν λίγο καιρό για την κατάσταση του πατέρα τους. «Πριν δυο χρόνια που ήμουν στην Κύπρο, έχασα επαφή με τον πατέρα μου. Άρχισα να ανησυχώ πολύ και αμέσως έτρεξα πίσω. Γύρισα στο χωριό και δε μπορούσα να πιστέψω όλα όσα συνέβαιναν…» μας λέει η Βανέσα, η κόρη του, που εδώ και ενάμιση χρόνο παλεύει να βάλει σε μια τάξη τα χρέη και ταυτόχρονα να σταθεί στο πλευρό του πατέρα της που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. «Έτρεξα και του σύνδεσα το ρεύμα, πήγα στην εφορία να κλείσω τα βιβλία του μαγαζιού του που έτρεχαν ανοιχτά 10 χρόνια, να βγάλω κωδικούς taxisnet, να του πληρώνω τα φάρμακα, τους λογαριασμούς, τους γιατρούς… και όλα αυτά από το υστέρημα μου καθώς μεγαλώνω μόνη μου το παιδί μου που είναι 5 ετών! Και στα οικονομικά βοήθησε και η μαμά μου, παρόλο που έχουν χωρίσει, γιατί είναι ανθρωπιά να βοηθάς έναν άνθρωπο που δεν έχει απολύτως τίποτα! Καθώς τα έβαζα σε τάξη και παράλληλα μπαινοβγαίναμε στα νοσοκομεία με το τελευταίο εγκεφαλικό το Πάσχα του 2022, ο καρδιοθωρακοχειρούργος στο Ρίο μας τόνισε πως πρέπει άμεσα να εγχειριστεί που ούτε αυτό μπορούσε να γίνει καθώς δεν έχω λεφτά για να πληρώσω αποκλειστική να μείνει μαζί του στο νοσοκομείο και εγώ μόνη με το παιδί δεν έχω κανέναν να μου το κρατήσει για να μπορώ να μείνω εγώ κοντά του. Η υγεία του χειροτερεύει και τώρα ήρθε η ρυθμιστική εταιρεία INTRUM να βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό!».

Η κ. Βανέσα τρέχει και δεν φτάνει για να μπορέσει να ρυθμίσει, να πληρώσει, να στηρίξει τον άπορο πατέρα της και να αποδείξει εντέλει ότι δεν έχει κανένα εισόδημα παρά μόνο χρέη και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, το σπίτι που έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα για τον ίδιο και τα παιδιά του. «Η μόνη μου ελπίδα ήταν να βγάλω Βεβαίωση Ευάλωτου Οφειλέτη. Πληροί όλα τα δικαιολογητικά εκτός από το τεκμήριο που πρέπει να είναι στα 7.000€. Με μηδενικό εισόδημα του βγαίνει το τεκμήριο 9.000€ ( το σπίτι και 2 αμάξια εκ των οποίων το ένα κλεμμένο για το οποίο πήραμε βεβαίωση διαγραφής  και το άλλο έχει γίνει καταστροφή αλλά θα φανεί του χρόνου στην εφορία). Όποτε το τεκμήριο πέφτει στα 7.200€ και για αυτά τα 200€ δεν μπορώ να βγάλω την Βεβαίωση και δε γίνεται το πάγωμα του πλειστηριασμού. Ζητάνε 11.000 ευρώ προκαταβολή! Που να τα βρω; Τόσα δεν δηλώνω στη φορολογική μου!».

Η Βανέσα και ο πατέρας της βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν ζητούν ούτε διαγραφή χρεών ούτε κάποιος να τα πληρώσει. Ζητούν να παγώσει ο πλειστηριασμός και η ίδια όπως κάνει τόσα χρόνια, θα συνεχίσει να δουλεύει και να πληρώνει τις δόσεις ώστε να μην πετάξουν τον πατέρα της στο δρόμο.  «Σας παρακαλώ, είμαι σε απόγνωση!» μας λέει με τρεμάμενη φωνή. Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός. Ζητά απεγνωσμένα βοήθεια απ’ όποιον μπορεί να βοηθήσει για να σώσει το σπίτι τους.


Πέτρος Κιούνις, πληρεξούσιος Δικηγόρος: «Το μόνο που ζητά είναι ρύθμιση του χρέους»

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος κ. Πέτρος Κιούνις, επισημαίνει:

«Ο εντολέας μου, κ. Μενέλαος Αρβανίτης, κινδυνεύει με έξωση από τη μοναδική κατοικία του για στεγαστικό δάνειο που έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να κτίσει την κατοικία του. Δυστυχώς, οικογενειακά προβλήματα και θέματα υγείας τον κατέστησαν ανήμπορο να είναι τυπικός στην καταβολή των δόσεων. Ο κ Μενέλαος Αρβανίτης είναι ένας άνθρωπος με μηδενικό εισόδημα και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Έχει υποστεί επανειλημμένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, πάσχει από αορτική στένωση, από στεφανιαία νόσο καθώς και από σακχαρώδη διαβήτη. Δεν λαμβάνει σύνταξη και δεν διαθέτει εισόδημα από καμία πηγή. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του, δεν μπόρεσε εγκαίρως να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Η κόρη του, Βασιλική (Βανέσα) Αρβανίτη, προσπαθεί επανειλημμένα να έλθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την διαχειρίστρια εταιρεία Intrum, προς εξεύρεση μιας λύσεως, πλην η επικοινωνία μαζί τους είναι σχεδόν ανέφικτη, με κίνδυνο να χαθεί το μοναδικό τους σπίτι. Όταν δε καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με την Τράπεζα, ενημερωθήκαμε ότι ο μόνος τρόπος για να ρυθμιστεί το χρέος είναι να προκαταβάλει ο κος Αρβανίτης ΕΦΑΠΑΞ και μέχρι την ημέρα του πλειστηριασμού, δηλαδή μέχρι την 05-10-2022, το υπέρογκο ποσό των 10.000-12.000 ευρω, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναστολή του πλειστηριασμού και την μετέπειτα ρύθμιση του δανείου. Είναι αδιανόητο να αιτείται η Τράπεζα την καταβολή ενός τέτοιου υπέρογκου ποσούσε τόσο άμεσο χρόνο από έναν άνθρωπο με μηδενικό εισόδημα και σοβαρά ασθενή. Ο εντολέας μου το μόνο που ζητά είναι να ρυθμιστεί το χρέος του με βιώσιμες δόσεις , ώστε να μην χάσει τη κύρια κατοικία του και μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, διαφορετικά θα βρεθεί κυριολεκτικά στον δρόμο, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια του τη ζωή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος