Η ανάδειξη και ενίσχυση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης
Το θέμα που κυριάρχησε την τελευταία ημέρα των δράσεων για την βιοποικιλότητα στην Αμαλιάδα
-Χαιρετισμός και τοποθέτηση από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής- Τουριστικής Ανάπτυξης
και ενίσχυσης της Απασχόλησης Αθανάσιο Γεωργόπουλο
Με την καταγραφή σημαντικών συμπερασμάτων ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αμαλιάδα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την βιοποικιλότητα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στην Σοχιά.
Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου “Addressing joint Agro- and Aqua- Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development” («Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης»), στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος.
Οι δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις διαφορετικές ημέρες και με διαφορετικό αντικείμενο, περιλάμβαναν εκπαιδευτικά σεμινάρια και events, που στόχο είχαν την ενημέρωση για τα καινοτόμα εργαλεία που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Έργου, καθώς ο δήμος Ήλιδας ανήκει στην περιοχή παρέμβασης, και έγινε παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των δράσεων του έργου BEST που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.
Περαιτέρω ανάπτυξη
Η εκδήλωση το πρωί της Τετάρτης άνοιξε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ενίσχυσης της Απασχόλησης κ. Αθανάσιου Γεωργόπουλου, ο οποίος έκανε αναφορά στην γεωμορφολογία της περιοχής, την ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων και εκείνων των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την προστασία, την ανάδειξη και την ενίσχυση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης. Συνεχάρη δε την Ομάδα για το έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα, με την επισήμανση ότι τέτοιες δράσεις πρέπει να ενισχυθούν και αναπτυχθούν περαιτέρω, με την ενεργοποίηση και της τοπικής κοινωνίας.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Τετάρτης και το closing event, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου της Αμαλιάδας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του έργου και δεν δίστασαν να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσίασαν ενδιαφέρουσες θεματικές, στα πλαίσια της θεματολογίας του έργου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Project Manager Έργου BEST κ. Νικόλαος Τζίφας και τοποθετήθηκαν, το μέλος της Ομάδας Έργου κα Κωνσταντίνα Λανταβού, η οποία παρουσίασε το έργο και τα καινοτόμα εργαλεία του, ο εξωτερικός συνεργάτης κ. Παύλος Παπαδημητρίου που παρουσίασε την χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας θεματικών διαδρομών, η εξωτερική συνεργάτης του Έργου κα Θεοδώρα Τσώκου, η υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα Ελένη Ρεκούτη, η οποία πρόβαλε ενημερωτικό υλικό για την βιοποικιλότητα και την αειφόρο ανάπτυξη και ο εξωτερικός συνεργάτης του έργου κ. Βασίλης Κασιώλας, ο οποίος ενημέρωσε για την υδάτινη ρύπανση.