FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα πάλι στους πρώτους σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Ημερομηνία: 11-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Διακρίσεις δύο μαθητών μεταξύ 1039 συμμετοχών-Το έργο της μικρής Γεωργίας Τζαβάρα θα κοσμεί το ημερολόγιο της EUROBANK για το 2019

 

Δύο μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει κάθε χρόνο η EUROBANK για τα παιδιά των εργαζομένων της, με θέμα τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής πήραν μέρος 1039 παιδιά από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτά διακρίθηκαν με τα έργα τους δύο μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου με δάσκαλο τον Χρήστο Χάσα. Μάλιστα η μικρή μαθήτρια Γεωργία Τζαβάρα, επιλέχθηκε στην δωδεκάδα των έργων που θα κοσμούν το Ημερολόγιο της Τράπεζας το 2019. Το γεγονός αυτό έκανε πολύ υπερήφανο το δάσκαλό τους Χρήστο Χάσα που ευχήθηκε στους διακριθέντες αλλά και σε όλους τους μαθητές του καλή συνέχεια στην προσπάθεια όλων των παιδιών. Παράλληλα αποδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στο Εργαστήριο Ζωγραφικής της Αμαλιάδας, αφού δεν είναι πρώτη φορά που μαθητές του διακρίνονται ή βραβεύονται σε διάφορους διαγωνισμούς  ή λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις του δήμου Ήλιδας και άλλων φορέων και συλλόγων. Μάλιστα πρόσφατα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, οι μαθητές της ομάδας ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου, πήραν μέρος με έργα τους στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος συνοικίας Κουβέλι Αμαλιάδας «Η ΠΡΟΚΟΠΗ» στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο με θέμα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΥΡΓΟΥΝ», με εξαιρετικά έργα που αποτύπωναν τις σκέψεις τους για τα δικαιώματα των παιδιών.

Μια θέση στο Ημερολόγιο 2019 της UNESCO

Τέλος να σημειώσουμε ότι και ο ζωγράφος και δάσκαλος των εργαστηρίων ζωγραφικής Κρίστο Χάσα, έλαβε την δική του διάκριση ως αναγνώριση των προσπαθειών του στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού που συνοδεύουν την καλλιτεχνική του πορεία, καθώς το Ημερολόγιο του Ομίλου UNESCO  για το 2019, φιλοξενεί το εξαιρετικό πορτρέτο του Μίκη Θεοδωράκη που φιλοτέχνησε για την Έκθεση ζωγραφικής της UNESCO που είχε γίνει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, συνοδευόμενο από το βιογραφικό του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος