FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα γιόρτασε τον Πολιούχο της: Με λαμπρότητα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αθανάσιο

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”80320″ img_size=”full”][vc_column_text]Τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο, γιόρτασε με λαμπρότητα την Παρασκευή η Αμαλιάδα, όπου λόγω και του καλού καιρού στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος κόσμου, για να ανάψει ένα κεράκι στη χάρη του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και κορυφώθηκαν την Παρασκευή το πρωί με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην οποία χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένοι από τους ιερείς του ναού και της πόλης της Αμαλιάδας.

Στις 11 το πρωί έγινε η λιτανεία της Σπετής Εικόνας του Αγίου Αθανασίου και η περιφορά της στους δρόμους της πόλης που ήταν στρωμένοι με δάφνες, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ήλιδας συνοδευόμενη από άγημα της 117 ΠΜ που απέδιδε τιμές, ενώ μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας έραιναν με ροδοπέταλα την ιερή εικόνα.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών πολλοί αιρετοί της Ηλείας, βουλευτές, δήμαρχοι, και υποψήφιοι βουλευτές και δήμαρχοι, όπως και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας καθώς και εκπρόσωποι αρχών και τοπικών φορέων της περιοχής, τους οποίους στην συνέχεια δεξιώθηκε ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, ευχαριστώντας τους που τίμησαν την πόλη της Αμαλιάδας στην μεγάλη γιορτή του Πολιούχου της. Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Ι.Μ της Φραγκαβίλλας στον τάφο του Κυρού Αθανασίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot