FOLLOW US: facebook twitter

Η αγάπη τους για την ζωγραφική πήρε…. πτυχίο!

Ημερομηνία: 19-06-2024 | Συντάκτης:
Οι απόφοιτοι εκπαιδευόμενοι  του τμήματος «Ζωγραφική Τέχνη» της ΣΑΕΚ Πύργου με τους καθηγητές τους Νίκο Τουμαζάτο και Θεοδώρα Αποστολοπούλου

Με επιτυχία η Εικαστική Έκθεση των αποφοίτων σπουδαστών Δ’ Εξαμήνου του τμήματος «Ζωγραφική Τέχνη» της ΣΑΕΚ Πύργου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μία πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση Ζωγραφικής από τους έξι απόφοιτους σπουδαστές Δ’ Εξαμήνου του τμήματος «Ζωγραφική Τέχνη» της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης {ΣΑΕΚ} Πύργου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο αρκετός κόσμος,  φίλοι της τέχνης και εκπαιδευτικοί.  Η έκθεση στήθηκε με περίσσια επιμέλεια από τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους, στο φουαγιέ της ΠΕ Ηλείας, ενώ και πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη έκθεση στον χώρο Μνήμης του διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλου.

Μάλιστα το Σάββατο, η πρώτη ημέρα της έκθεσης, συνοδεύτηκε και από νόστιμα εδέσματα από τον μπουφέ που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της Σχολής.

Στην Έκθεση ζωγραφικής τέχνης, συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι  της ΣΑΕΚ Πύργου που προέρχονται από όλη την Ηλεία, Ελπίδα Γεωργιάδη, Πανωραία Αρβανίτη, Μπάμπης Τζίνης, Κυριακή Σταυρουλάκη, Δημήτρης Λουρμπας  και Φανή Γεωργίου Ζάγκλη. Κοντά τους βρέθηκαν ο δάσκαλος ζωγραφικής Νίκος Τουμαζάτος αλλά και  άλλοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο τμήμα τους, καθώς την δεύτερη χρονιά στο Γ΄ και Δ. εξάμηνο οι σπουδαστές διδάσκονται πέρα από σχέδιο και ζωγραφική θεωρητικά μαθήματα, ιστορία τέχνης, photosop κ.α. Η πρόσφατη έκθεσή τους στο διοικητήριο, αποτύπωσε την πρόοδο της φοίτησης τους με μια πλούσια γκάμα έργων.

Το σημαντικό είναι ότι οι σπουδαστές του τμήματος «Ζωγραφική Τέχνη» είναι άνθρωποι που αγαπούν την ζωγραφική και επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά της, άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, που πλέον μετά την διετή φοίτησή τους αποκτούν και μια ειδικότητα. Στο τμήμα Ζωγραφικής Τέχνης  διδάσκονται στοιχεία του σχεδίου, του χρώματος, της σύνθεσης και όλων των υπόλοιπων μορφικών και πλαστικών στοιχείων μιας εικόνας, μπορεί να συνθέσει, να δημιουργήσει ή να αναπαραγάγει μια ζωγραφική παράσταση, αλλά έχουν και θεωρητική εκπαίδευση, Ιστορία της Τέχνης, της ζωγραφικής κλπ.  Οι περισσότεροι ξεκίνησαν  μαθήματα από το μηδέν, με μοναδικό τους κίνητρο την αγάπη τους για την ζωγραφική και την ανάγκη τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από την Τέχνη.

Να επισημάνουμε ότι το επιτυχημένο τμήμα «Ζωγραφική  Τέχνη» της ΣΑΕΚ Πύργου,  θα επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο του 2024 με νέους πλέον σπουδαστές διετούς φοίτησης  και αρκετά νωρίτερα θα ανακοινωθεί η έναρξη των εγγραφών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot