FOLLOW US: facebook twitter

Η 1η συνάντηση μελών και εταίρων Δευτέρα και Τρίτη από την ΑΝΟΛ

Ημερομηνία: 08-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

«Διεύρυνση δυνατοτήτων ένταξης ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο»

Η Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε Ο.Τ.Α υλοποιεί το Διατοπικό Σχέδιο με τίτλο «Διεύρυνση δυνατοτήτων ένταξης στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Η περίοδος υλοποίησης είναι μέχρι 31/12/2025 και στόχος είναι η υποστήριξη – ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων ανθρώπων στις περιοχές παρέμβασης, εστιάζοντας στη διαμόρφωση τόσο τοπικά, όσο και διατοπικά, συνθηκών συνύπαρξης, αλληλεπίδρασης και τελικά αποδοχής μεταξύ της κυρίαρχης ομάδας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ( Ρομά ή πρόσφυγες) σε εθνικό επίπεδο και άλλους πληθυσμούς συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων σε κάποιες περιοχές.

Από την διαδικασία αυτή προέκυψε το αρχικό άτυπο δίκτυο φορέων που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή και περιλαμβάνει τους εξής φορείς: Δήμους Ήλιδας και Πύργου, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρα Κοινότητας Ήλιδας και Πύργου, Επιμελητήριο Ηλείας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, Ομάδα γονέων Επιταλίου ΡΟΜΑ και Τοπικοί σύλλογοι ΡΟΜΑ.

Η 1η συνάντηση για τα μέλη του άτυπου Τοπικού Δικτύου Φορέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο και θα ακολουθήσει στις 18.45 τεχνική συνάντηση εταίρων και μελών. Την Τρίτη στις 9.30 στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου και Διατοπική συνάντηση εταίρων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot