FOLLOW US: facebook twitter

H ζωή μετά την αύξηση …

Ημερομηνία: 04-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

 «Από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός πηγαίνει από τα 780 στα 830 ευρώ »

Ας δούμε λοιπόν, τα οικονομικά της καθημερινότητας ενός νέου  ο οποίος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα καθαρά στον κατώτατο έγιναν 706 ευρώ, από 667 που ήταν (ήτοι αύξηση 39 ευρώ τον μήνα).

Ο πτυχιούχος νέος μας αποφάσισε, πιάνοντας δουλειά, να απαγκιστρωθεί από το σπίτι των γονιών όπως πρέπει να γίνεται σε αυτές τις ηλικίες. Ψάχνοντας  κατάφερε να βρει ένα στούντιο, με μίσθωμα που μαζί με τα κοινόχρηστα, του έρχεται 320 ευρώ τον μήνα. Επίσης, για είδη διατροφής δαπανά περί τα 160 ευρώ μηνιαίως (40 ευρώ την εβδομάδα) καθώς ως γνωστόν η ακρίβεια καίει.

Ήδη ο εργατικός νέος μας, έχει ξοδέψει 460 ευρώ και του απομένει το… θηριώδες ποσό των 226 ευρώ τον μήνα (ή αλλιώς 7,5 ευρώ τη μέρα) για να καλύψει: Λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης και κινητής τηλεφωνίας, τη βενζίνη και τη συντήρηση του μικρού μεταχειρισμένου ΙΧ, που του δώρισαν οι γονείς του, καθώς και τα έξοδα ψυχαγωγίας με την ευρεία έννοια. Δεν υπολογίζουμε δαπάνες ένδυσης και υπόδησης αγορές άλλων μη αναγκαίων ειδών και βεβαίως ούτε λόγος για σχέδια δημιουργίας οικογένειας.

Αυτή είναι η δυσβάσταχτη πραγματικότητα  για χιλιάδες νέους  του κατώτατου μισθού. Και δυστυχώς πολλοί από αυτούς, αφού το «παλέψουν» και διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει εδώ μέλλον, υποχρεώνονται αυτή την περίοδο της… ισχυρής ανάπτυξης, να φύγουν στο εξωτερικό, αδυνατώντας να περιμένουν βυθισμένοι στη μιζέρια πότε η Ελλάδα θα γίνει Ευρώπη στους μισθούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot