FOLLOW US: facebook twitter

Η Sanofi αφήνει το εμβόλιο Covid-19, θα παραγάγει εμβόλια mRNA για μελλοντικές πανδημίες

Ημερομηνία: 28-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του mRNA εμβολίου της κατά της Covid-19, καθώς έκρινε ότι η αγορά των εμβολίων αυτής της τεχνολογίας είναι υπερκορεσμένη. Το δικό της εμβόλιο θα έφτανε πολύ καθυστερημένα, την ώρα που 12 δισ. δόσεις εμβολίων θα παραχθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, η Sanofi θα συνεχίσει την ανάπτυξη του άλλου εμβολίου της για την Covid σε συνεργασία με τη βρετανική GlaxoSmithKline, το οποίο βασίζεται στην πιο συμβατική τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης. Τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών αυτού του εμβολίου αναμένονται πριν από το τέλος του 2021.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία επισημαίνει πάντως ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών των δύο πρώτων φάσεων του εμβολίου mRNA έδειξαν παραγωγή αντισωμάτων στο 91% έως 100% των συμμετεχόντων δύο εβδομάδες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης, ενώ δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες και ήταν καλά ανεκτό σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο των δύο άλλων εμβολίων mRNA που χορηγούνται κατά της ασθένειας Covid-19, των εταιρειών Pfizer-BioNTech και Moderna.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Sanofi, Τομά Τριόμφ, η εταιρεία έκρινε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέων εμβολίων mRNA, αλλά υπάρχει ανάγκη για τον εξοπλισμό της Γαλλίας και της Ευρώπης με εμβόλια mRNA που θα προορίζονται για μια νέα πανδημία».

Για τον λόγο αυτό, η Sanofi θα αναπτύξει εμβόλια mRNA κατά άλλων ιών, άλλων ασθενειών, χωρίς παρενέργειες και με λιγότερους περιορισμούς ως προς τη θερμοκρασία συντήρησης.

Η Sanofi συνεργαζόταν από τον Μάρτιο 2020 με την Translate Bio για την ανάπτυξη του εμβολίου αυτού και στις αρχές του Αυγούστου αγόρασε την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας έναντι 2,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος