FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Σενάριο για όμιλο με 7 ή 8 αθηναϊκές ομάδες!

Ημερομηνία: 29-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μέχρι τις 10 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής – Προς 10 Σεπτεμβρίου η σέντρα

Του Κώστα Πλιάγκου – proinisports@gmail.com


Η ΕΠΟ προχωρά τον σχεδιασμό της Γ΄ Εθνικής ενόψει της νέας σεζόν. Το νέο πρωτάθλημα, ως γνωστόν, θα διεξαχθεί με 4 ομίλους και υπό προϋποθέσεις 18 ομάδες ανά όμιλο (αναλόγως με τον τελικό αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής).

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο στον όμιλο της Πελοποννήσου, όπου θα βρίσκεται και ο ΠΑΟ Βάρδας, θα υπάρχουν 7 ή 8 αθηναϊκές ομάδες! Ο όμιλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι ο εξής: ΠΑΟ Βάρδας (ΕΠΣ Ηλείας), Παναιγιάλειος (ΕΠΣ Αχαΐας), ΑΕ Μεσολογγίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Ζάκυνθος (ΕΠΣ Ζακύνθου), Εράνη Φιλιατρών (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παναργειακός, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, ΑΕ Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας), ΠΑΣ Κόρινθος (ΕΠΣ Κορινθίας), Πανελευσινιακός, Βύζαντας Μεγάρων (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής) και δύο ή τρεις ομάδες από τις έξι της ΕΠΣ Αθηνών, στην οποία υπάγονται οι εξής: ΠΑΟ Ρουφ, Πανιώνιος, Φωστήρας, Αγία Παρασκευή, Άρης Πετρούπολης και Ηλυσιακός! Ο ΠΑΟΒ δηλαδή θα αποφύγει τα πέντε ταξίδια στα νησιά του Αιγαίου, που συνεπάγεται ένα κόστος της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου συνολικά!

Κατά τα άλλα, πιθανότατα η 10η Ιουλίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής και τότε θα υπάρχει σαφή εικόνα για τον αριθμό των ομάδων ανά όμιλο. Σε ό, τι αφορά την σέντρα του νέου πρωταθλήματος, πιθανότερη ημερομηνία είναι η 10η Σεπτεμβρίου. Η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές, όπως στην αρχική ενδεκάδα των ομάδων που θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή 9 Ελλήνων παικτών.

Οι πρωταθλητές των ομίλων θα προβιβαστούν στη Super League 2 και αν κάποιος δηλώσει αδυναμία, δικαίωμα ανόδου έχει ο δεύτερος του ομίλου. Αν ούτε αυτός με τη σειρά του δηλώσει συμμετοχή, τότε το εισιτήριο κατακτά ο καλύτερος δεύτερος από τους άλλους τρεις ομίλους (και όχι ο τρίτος του ίδιου ομίλου). Όσο για τον υποβιβασμό θα υποβιβάζονται επτά ομάδες. Αν συμμετάσχει σε έναν όμιλο μια ομάδα λιγότερη, τότε μειώνονται στις έξι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Συνολικά προβλέπεται να υποβιβαστούν 28 ομάδες από την Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot