FOLLOW US: facebook twitter

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» από την Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Βουνάργου

Ημερομηνία: 29-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

vounargo-gyros-kosmou

10-11-12 Μάη στον Απόλλωνα

Το θεατρικό έργο «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 Ημέρες» του Πάβελ Κόχουτ βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν θα παρουσιάσει για τρεις παραστάσεις, τις ημέρες Τρίτη 10 Μαΐου, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαΐου, στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου του Δήμου Πύργου.

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων και για τις τρεις ημέρες είναι η 21:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Και αφού πήραν τρένα, ελέφαντα, βαπόρια και πέρασαν κύματα πελώρια…. ήρθε η ώρα να ταξιδέψετε και εσείς μαζί τους σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο που ετοίμασαν και θα μας παρουσιάσουν, με πολύ χαρά και έπειτα από πολλή δουλειά, οι μαθητές του Γυμνασίου Βουνάργου με την καθοδήγηση καθηγητών τους σε μια παράσταση που θα σας εκπλήξει…!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το 1872, ένας εκκεντρικός Άγγλος αριστοκράτης, ο Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες, σε μια εγγλέζικη λέσχη, ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες!

Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αεροπλάνα και η συγκοινωνία γινόταν με ατμόπλοια και τρένα, ξεκινάει παρέα με τον Πασπαρτού, τον υπηρέτη του, ένα περιπετειώδες ταξίδι από την Ευρώπη στην Ασία, στην Αφρική και στην Αμερική.

Ταξιδεύει με ελέφαντα, ακόμα και με έλκηθρο με πανιά, κινδυνεύει από βραχμάνους και Ινδιάνους, βουβάλια και λύκους. Αντιμετωπίζει απίστευτους κινδύνους, τυφώνες και καταιγίδες, παρέα με μια πανέμορφη πριγκίπισσα, αλλά και με έναν επιθεωρητή που τον κυνηγάει και θέλει να τον συλλάβει, στην πιο συναρπαστική, την πιο γοητευτική περιπέτεια του Ιουλίου Βερν.

Ιούλιος Βερν

Ο Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στη Γαλλία το 1828 και πέθανε το 1905.Σπούδασε νομικά στο Παρίσι αλλά το θέατρο και η λογοτεχνία γοήτευσαν το νεαρό Βερν περισσότερο. Μελετάει συστηματικά γεωγραφία, φυσική και μαθηματικά, ενώ η ανάγνωση του έργου του Πόε τον ώθησε προς το φανταστικό μυθιστόρημα. Έτσι άρχισε η σειρά των μυθιστορημάτων με το γενικό τίτλο Θαυμαστά ταξίδια. Θεωρείται μέχρι σήμερα ο κατεξοχήν δημιουργός μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος